Nieuws

Het verschil maken in West Bromwich

In de buurt van Birmingham (GB) nadert de bouw van het nieuwe West Bromwich Leisure Centre voor gemeente Sandwell zijn voltooiing. Pellikaan is design & build aannemer voor dit PPS DBOM project met onder andere zwembaden, sporthal, fitness en diverse studios.

Op de site van exploitant Places for People Leisure wordt het centrum een uitstekend voorbeeld genoemd van ‘wat bereikt kan worden wanneer een gemeente de moed en het enthousiasme heeft om een verschil te maken.’


Gemeente: "Mix stelt toekomst centrum veilig"
Raadslid Steve Eling, vicevoorzitter van gemeente Sandwell bevestigt: “Partneren met Places for People Leisure was een innovatieve primeur voor de gemeente. Als je naar dit nieuwe gebouw kijkt, in de wetenschap dat veel sportcentra en zwembaden sluiten, was het een sprong in het diepe voor de gemeente om in dit complex te investeren.

Zwembaden in heel het Verenigd Koninkrijk sluiten omdat ze erg inefficiënt zijn en gemeenten ze niet kunnen onderhouden. Hier hebben we een combinatie van faciliteiten, ontwerp en procedures die de toekomst van het centrum veilig stelt.”
 

Sport England: "Praktisch voorbeeld andere gemeenten"
Kevin Mills van de Engelse overheidsorganisatie Sport England, voegt daar aan toe: “Dit project is een indrukwekkend voorbeeld van organisaties die samenwerken om een geweldig doel te bereiken en we hopen dit project als praktisch voorbeeld te kunnen stellen voor andere gemeenten.”


Expoitant: "hoogwaardige en kostenefficiënte sportvoorziening"
Peter Kirkham, Development Director van exploitant Places for People Leisure, zegt: “We zien er naar uit met gemeente Sandwell te werken en grensverleggende faciliteiten te bieden die de inwoners aan zullen spreken. Het project zal op tijd en binnen budget worden opgeleverd en is wederom een voorbeeld van een hoogwaardige en kostenefficiënte sportvoorziening.”

Lees hier het hele nieuwsbericht op de website van Places for People (Engels)