Nieuws

Zwembad Stadspark: aftellen naar 4 februari!

De werken in het Turnhoutse Zwembad Stadspark zijn de laatste fase ingegaan. Het is nu aftellen geblazen naar 4 februari wanneer het bad opnieuw opent voor het publiek. Daartegen zijn de aanpassings- en renovatiewerken afgerond en is de inloopperiode voor het personeel achter de rug.

Afwerken en anticiperen op toekomstige bouwnorm
De nieuwe glijbaan werd geplaatst, net als de beweegbare bodem in het 25-meter- en instructiebad. Bouwvakkers zijn nu volop bezig met afwerking zoals het betegelen van de baden. Daarnaast worden er ook nog aanpassingswerken uitgevoerd aan de dakconstructie. Daarbij worden de ophangsystemen in roestvrij staal vervangen door materiaal in verzinkt staal met extra coating.

‘Als we dat nu niet doen, zouden we tijdens een komende onderhoudsperiode het bad langer moeten sluiten om dan de werken uit te voeren,’ legt Johan Tousseyn van aannemer Pellikaan uit. ‘Zo anticiperen we op een aanpassing van de Belgische zwembadnormen zoals dat al in Nederland en andere Europese landen gebeurde.’

Toekomstig personeel doet praktijkervaring op
Ook uitbater Optisport is in volle voorbereiding voor de opening. De nieuwe zwembadmanager is al aan de slag, redders, horeca-personeel, zwemlesgevers en onderhoudsmedewerkers worden volop aangeworven. ‘Nog voor de opening doen ze praktijkervaring op wanneer verschillende groepen komen proefzwemmen,’ vertelt Erwin van Iersel van Optisport.

Sporten, genieten én ontspannen
Door de renovatie- en aanpassingswerken verandert het Turnhoutse zwembad in een zwemparadijs met een sterk aanbod voor alle leeftijden met een kinderwereld die uniek zal zijn in de Kempen, een sport- en doelgroepenzone, een attractie- en wellnesszone en een horecagedeelte.

Inwoners van Turnhout kunnen profiteren van een kortingstarief. Zij betalen aan de ingang een euro minder dan andere bezoekers.

Nu al inschrijven voor zwemlessen
Uiteraard kan uw kind in Zwembad Stadspark ook zwemles volgen volgens de Vlaamse methode. Als u dat wil, kan uw kleine waterrat dankzij vervolglessen ook de Nederlandse zwemdiploma’s halen. Inschrijven kan nu al via www.optisport.be/stadspark