Video Foto's

Brede school Joure-zuid

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente De Friese Meren via Facilicom Service Group
Architect: 
Bureau Bos
Plaats: 
Joure
Opleverdatum: 
juli 2014

De Brede school in Joure-zuid is een veelkleurig gebouw op een parkachtig perceel. Het thema is `Kleuren in het park’. De verschillende gebruikers hebben elk een eigen inhoudelijke kleur gegeven aan de Brede School en haar programma. Het gebouw is ook letterlijk veelkleurig: elke participant koos een eigen kleurenpalet dat past bij de eigen identiteit en de gewenste sfeer. Door de grote verscheidenheid aan planten kleurt het park rond de school mee met de seizoenen.

Het gebouw heeft volumegarantie: er is vooraf berekend wat het maximale energieverbruik zal zijn. Het energieverbruik wordt onder meer beperkt door een goede isolatieschil. Pellikaan besteedde maximale aandacht aan de kwaliteit van het gebouw en stemde vervolgens de installaties af op de eisen en wensen van de gebruikers. Zo werd een comfortabele leer- en werkomgeving gecreëerd met een bijzonder laag energieverbruik.

De brede school biedt een thuis aan 2 basisscholen, kinderdag- opvang, buitenschoolse opvang, centrum voor de kunsten, kantoor voor een  welzijnsorganisatie, gymzaal (tevens te gebruiken als theater) en is voorzien van een parkachtig buitenterrein.

Het project bevat duurzame aspecten, zoals een groen dak, triple beglazing, duurzame houten en Rockpanel gevels, en voldoet ruimschoots aan Frisse Scholen Klasse B.

Totaal: 4.300 m² bvo.