Video Foto's

Dietmar-Hoff Sporthal St. Leon-Rot

Project data
Opdrachtgever: 
Dietmar-Hopp Stiftung Walldorf
Architect: 
Vorfelder
Plaats: 
St. Leon-Rot
Opleverdatum: 
november 2007

Het Dietmar Hopp Gymnasium in St. Leon-Rot is een bijzonder hoogtepunt in het ontwerp van sporthallen, met een onderscheidend intereur en exterieur. Het gebouw wordt gekarakteriseerd door een grotendeels glazen gevel, die de hal een grote transparantie en luchtige sfeer geeft. De glazen gevel betekent dat het gebouw optimaal gebruik maakt van daglicht en een plezierige sportomgeving biedt.

De grote hal is een succesvol esthetisch en praktisch ontwerp. Naast diverse binnensporten kunnen scholieren onder meer gebruik maken van de grote overhangende klimwand. Deze is in de lichte, gedeeltelijk van spiegels voorziene fitnessruimte waar moderne apparatuur staat. Het gebruik van bestendige en energiebesparende materialen, technieken en systemen maakt de hal toekomstbestendig en duurzaam.

Buiten zet het ontwerp van de sporthal het thema van strakke lijnen en bochten voort, wat een mooi all-round gebouw creëert.