Video Foto's

Horley Leisure Centre

Project data
Opdrachtgever: 
Reigate and Banstead Borough Council
Architect: 
S&P Architects
Plaats: 
Horley
Opleverdatum: 
december 2011

Een oud schoolgebouw is gesloopt om zo plaats te bieden aan het nieuwe publieke leisurecentrum in Horley. De nieuwe faciliteiten omvatten een 25 mtr. bad samen met een instructiebad, 4-baans multifunctionele sporthal, een fitnessruimte met plaats voor 60 toestellen, een aerobicsstudio en bijbehorende kleedfaciliteiten en receptie. Buiten is parkeerplaats voor 155 auto's welke gedeeld wordt door de aangrenzende Horley Voetbalclub. De toegangsweg naar de voetbalclub ligt binnen de perceelsgrens en werd open gehouden voor de spelers en publiek gedurende het project.

De filosofie omtrent een lage CO2-uitstoot heeft het ontwerp en engineering beïnvloed en het gebouw heeft een A-status inzake duurzaamheid verworven, dankzij het toepassen van verschillende energiezuinige maatregelen zoals: een verbrandingsinstallatie voor houtsnippers en houten pellets, het afdekken van de zwembaden, zonnepanelen (PV) en daglichtgereguleerde lichtarmaturen. Het UV-filtersysteem halveert de benodigde hoeveelheid chloor. Het gehele gebouw is gemaakt van beton met gelamineerde houten balken, kolommen en dak- en wandpanelen en meer dan 90% van het vrijgekomen sloopmateriaal van de oude school werd teruggewonnen of gerecycled.

Het gebouw is zo ontworpen dat het voor iedereen toegankelijk is. Het zwembad heeft over de volle lengte een helling voor waterbestendige rolstoelen en een hijstoestel voor mindervalide gebruikers. Er zijn 4 volledig uitgeruste miva-kleedkamers, waarvan er 2 zelfs beschikken over een elektrisch hijstoestel ter ondersteuning van de verzorgers en verschillende gymattributen zijn zo aangepast zodat rolstoelgebruikers ze ook kunnen gebruiken. Tevens zijn er fluoriserende markeringen aangebracht voor de slechtziende bezoekers. Alle faciliteiten zijn bereikbaar via een helling of lift. Het centrum heeft ook goed zichtbare wegbewijzering met titels in braille, een ringleiding voor slechthorenden en buitenbestrating voor slechtzienden.