Video Foto's

Sporthal A.J. Braillard Ruisbroek

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente Ruisbroek
Architect: 
Architectengroep A4
Plaats: 
Sint-Pieters-Leeuw

Voor dit project lag de uitdaging erin om een functionele sporthal te creeren binnen de contouren van de afgebrande hal, maar met een gewijzigd programma. De fundering van de oude  hal is maximaal hergebruikt om de kostprijs te minimaliseren, maar waardoor de grote indeling en de contouren van de nieuwe hal mede werden bepaald.

De nieuwe sporthal is opdeelbaar in apart toegankelijke delen en wordt tegen een bestaande zaal aangebouwd. De uitschuifbare tribune en blessurepreventieve sportvloer zorgen voor optimaal gebruiksplezier. De cafetaria op de eerste verdieping biedt optimaal zicht op de sportvelden in hal, maar ook op de naastgelegen tennisvelden. Voor tennissers zijn aparte kleedruimten gerealiseerd, en een eigen toegang tot de cafetaria.

Door gebruik van verschillende bouwhoogtes komt het grote bouwvolume niet massief over. De grote glazen schuifdeuren en een opvallende luifel accentueren de inkompartij. Er is gekozen voor een sobere doch stijlvolle architectuur waardoor het project zich inpast in de omgeving.