Video Foto's

Sporthal De Zeurt Schoten

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente Schoten
Architect: 
GVE
Plaats: 
Schoten
Opleverdatum: 
september 2007

Nadat Pellikaan de opdracht via een wedstrijdaanbesteding toegewezen kreeg, mochten we in Schoten meewerken aan de bouw van desporthal 'De Zeurt'. 1881 m² hiervan is voorbehouden voor de centrale sporthal, die een vrije hoogte van zeven meter heeft. De rest van de oppervlakte wordt ingenomen door zes groepskleedkamers met douches, twee aparte scheidsrechterskleedkamers, een regieruimte, een EHBO-lokaal en sanitaire groepen. De cafetaria heeft vier aparte bergingen om uitbating door verschillende sportclubs mogelijk te maken.

Ook de technische installaties van de sport- en horecavoorzieningen zijn gescheiden. Er is een regenwaterrecuperatiesysteem en een optimaal geïntegreerde thermische installatie. Pellikaan nam niet enkel het ontwerp en de bouw van de hal op zich, maar zorgde ook voor de aanleg van de toegangsweg, en voor de plaatsing van de sportvloer en sporttoestellen.