Duurzaamheid

People, Planet en Profit staan centraal in onze manier van werken. De grote ervaring in Europa van Pellikaan met milieuvriendelijke maatregelen heeft tot internationale erkenning geleid. Pellikaan promoot bij alle projecten een zorgvuldige afweging van sociale, ecologische en economische belangen; in het ontwerp, de realisatie en de exploitatie van het gebouw.

Commercieel directeur Jack Hazen: `Zowel in het ontwerp als tijdens de bouw van een project kan veel winst worden behaald door duurzaam te werken. Winst voor het milieu en op financieel gebied.'

Ontwerpfase
Op het gebied van duurzaamheid wordt bij het ontwerp aandacht besteed aan zaken als stand van de zon, materiaalkeuze, isolatie en ventilatie en energiebesparing.

Belangrijk is het voorkomen van onnodig gebruik van gas, water en elektriciteit met energiebesparende apparatuur. Op basis van onze kennis kunnen we terugverdientermijnen aangeven. Hierbij baseren wij ons op het principe van de Trias Energetica.

Energiebesparende technieken
Naast veel voorkomende technieken als 107% rendement ketels past Pellikaan bijzondere systemen toe waaronder aardwarmtepompen, warmte-koude opslag en fijndraad warmtewisselaars.

Bouwfase
We nemen maatregelen op de gebieden die tijdens de bouwperiode de grootste invloed hebben op milieu en duurzaamheid: inkoop, bescherming van het (lokale) milieu, het verbruik van water en energie, en afval.

Exploitatiefase
Alle genomen maatregelen zullen tijdens de exploitatie blijvend resulteren in lagere energiekosten en een kleinere belasting van het milieu.

Lees meer