Geschiedenis

Om de toekomst van het bedrijf en nieuwe projecten te verbeteren, wordt de kennis ingezet die in het verleden is opgedaan.

Pellikaan Bouwbedrijf begon in 1947 als een regionaal bouwbedrijf en bouwde woningen, scholen, industriële gebouwen enz. Door geografische verspreiding naar België (1967), Duitsland (1972) en Engeland (1984) realiseerde Pellikaan grote financiële en personele continuïteit en zekerheid.

Vanaf de jaren zestig heeft het bedrijf zich verdiept in de sportbranche. Ongeveer de helft van onze projecten bestaat nog steeds uit onderscheidende sportgerelateerde faciliteiten. Verder realiseren wij kantoren, scholen, hotels, kinderdagverblijven, appartementen, bejaardenhuizen en industriële gebouwen. De realisatie van multifunctionele accommodaties vormt een groeiend deel van onze activiteiten, bijvoorbeeld projecten waarbij bibliotheek, scholen en sportfaciliteiten worden gecombineerd.

Exploitatie
Intussen begon Pellikaan in 1976 met de exploitatie van tenniscentra, een concept dat door de tijd verder werd ontwikkeld. Nu, met de zevende Pellikaan club in aanbouw én 30 jaar exploitatie-ervaring rijker, is het een tweede natuur voor ons om de ervaring van elke dag te vertalen naar passende en rendabele architectonische en technische oplossingen.