Nieuws

1e paal sportaccommodatie Middelburg

De bouw van de nieuwe sportaccommodatie aan de Breeweg in Middelburg ging dinsdag 27 september officieel van start. Wethouders Albert de Vries en Ed de Graaf sloegen die middag de eerste heipalen van het complex de grond in. Daarbij onthulden ze de namen van de sportaccommodatie (De Sprong) en de toegangsweg (De Aanloop).

Wijkbewoners en de sportverenigingen op en om het terrein waren uitgenodigd om het startmoment van de bouw mee te maken. Voor het bedenken van de naam van de sportaccommodatie en de toegangsweg, zette de gemeente Middelburg een prijsvraag uit. De jury koos unaniem voor ‘De Sprong’ en ‘De Aanloop’.

Multifunctioneel
Na 27 september gaat Pellikaan Bouwbedrijf verder met de bouw van de sportaccommodatie. De nieuwbouw vervangt niet alleen de bestaande sporthal Voorborch, maar ook de sporthal aan de Nassaulaan. Met de bouw van deze accommodatie krijgen de sport en het bewegingsonderwijs in Middelburg een impuls. De sporthal wordt multifunctioneel. Overdag maken de leerlingen van de scholengemeenschappen CSW aan de Elzenlaan en Nehalennia aan de Breeweg er gebruik van, en ’s avonds de sportverenigingen. Voor het onderwijs zijn aanvullend twee gymzalen in het bouwplan opgenomen. Behalve de zalen en hallen komen bij het complex ook een sportkantine, 225 parkeerplaatsen, 300 fietsparkeerplaatsen en een openbaar speelterrein. Begin 2013 wordt het nieuwe sportcomplex in gebruik genomen.

Gerelateerde artikelen