Nieuws

Brede School Joure Zuid opgeleverd

De verhuisdozen kunnen worden ingepakt: Brede School Joure Zuid werd deze week opgeleverd. De gebruikers zullen het nieuwe schooljaar in hun nieuwe pand beginnen. Het bestaande schoolgebouw en zijn bijgebouwen kunnen nu worden gesloopt, waarna ook de buitenaanleg gereed gemaakt kan worden. In het in het najaar zal de parkachtige omgeving ook opgeleverd worden.

Ruim 80% van de onderaannemers die aan dit mooie PPS project voor de Gemeente Friese Meren en Facilicom werkten, kwam uit Joure en omgeving. Directeur Roy Pellikaan: “Het inzetten van zoveel mogelijk lokale en regionale onderaannemers is voor Pellikaan een vanzelfsprekendheid. We werken in heel Nederland en daarbuiten en hebben gemerkt dat lokale samenwerking altijd een positieve invloed heeft op het gehele project. Zowel op de kwaliteit, de levertijd en de prijs, als ook op serviceniveau, de locale economie en het milieu.”

In het nieuwe milieuvriendelijke gebouw komen basisschool Twa Fjilden (fusie Lyts Luchtenveld/ Zuiderveld) de E.A. Borgerschool, het Centrum voor de kunsten It Toanhûs, Skik kinderopvang en Miks Welzijnsorganisatie. De organisaties hebben elk hun eigen kleurenpalet gekozen waardoor hun deel van het gebouw herkenbaar aansluit bij de eigen identiteit.

Hier vindt u meer projectinformatie en foto’s.