Nieuws

Een hal om jaloers op te zijn

Na een bouwtijd van slechts 9 maanden kon districtscommissaris Friedel Heuwinkel op 17 februari jl. gezamenlijk met de directrice van het Dietrich-Bonhoeffer-Beroepscollege, Claudia Eikmann, en de directeur van EBS, Klaus Kuhlmann, de eerste scholen die het nieuwe sportcentrum zullen gaan gebruiken, begroeten.

"In zeer korte tijd is een sportcentrum gerealiseerd, dat de school- en verenigingensport uitstekende condities garandeert," stelt de districtscommissaris in zijn begroeting vast. Alleen dankzij de constructieve en doelgerichte samenwerking tussen alle projectbetrokkenen, lukte het om in minder dan een jaar dit moderne sportcentrum te realiseren.

"Het sportcentrum is één van de modernste in zijn soort in Duitsland", aldus Klaus Kuhlmann. Bij het gebruik van het nieuwe sportcentrum krijgt de schoolsport met ca. 2.400 leerlingen voorrang. "Voor de eerste keer zijn we in de gelegenheid om les in het vak Sport en Bewegen volledig aan te bieden en dat in een hal waar men jaloers op kan zijn", zegt schooldirectrice Claudia Eikmann verheugd.