Nieuws

Hoogste punt Villa Flora

Het beton staat op zijn plaats, het staal is gezet en het dak is bijna dicht: het bijzondere tentoonstellingsgebouw Villa Flora krijgt nu echt vorm! Met de plaatsing van de parabolen, waarmee het gebouw zijn bijzondere uitstraling krijgt, is het hoogste punt bereikt. Dit heugelijke feit zal officiëel op 8 april a.s. gevierd worden in de aanwezigheid van vele genodigden en pers.

Een prachtige kas als expositiegebouw op de Floriade 2012 en een heerlijke werkomgeving voor de toekomst in Venlo. Villa Flora ziet er met haar glazen gevels en binnentuin niet alleen aantrekkelijk uit, maar is ook heel bijzonder: de vele innovatieve, technologische oplossingen op het gebied van duurzaamheid die er in worden samengebracht, maken Villa Flora het groenste kantoorgebouw van Nederland.

De architect Jón Kristinsson tekende voor het ontwerp van Villa Flora, wat is ontworpen op basis van het cradle-to-cradle principe. De vele duurzame kanten aan Villa Flora zijn doorgerekend door Ingenieursbureau Volantis. Pellikaan Bouwbedrijf vertaalde de innovaties naar maakbare oplossingen die nu worden gerealiseerd. Alle innovatieve oplossingen, gebruikte materialen, en groene inrichting werken samen om van Villa Flora een aangename, gezonde en groene werkomgeving te maken. De grote, hoge kas biedt 7.500 m² expositieruimte voor de Wereldtuinbouwtentoonstelling - Floriade 2012. Dit deel is in staal en glasbouw uitgevoerd. Daarnaast is 3.500 m² kantoorruimte verdeeld over vijf verdiepingen, uitgevoerd in prefab beton. De bijzondere vorm van het gebouw is bedoeld om optimaal van de zon gebruik te kunnen maken.

De kapconstructie is opgebouwd uit het 'spacedak' principe.
Al met al: een knap staaltje utiliteitsbouw!!