Nieuws

Opening Kindcentrum Mechelen

De prachtige nieuwbouwschool in Mechelen (Limburg) is al sinds begin dit schooljaar in gebruik en maandag werd de feestelijke opening van het gebouw gevierd.

De wethouder, burgemeester en gedeputeerde van de provincie kregen, van een aantal trotse leerlingen, een uitgebreide rondleiding door het gebouw.

In het nieuwe Kindcentrum is een fusieschool (A gene Wienberg en De Driesprong), bso (ZiejeZo) en peuterspeelzaal (Spelentère) gevestigd. Deze worden door middel van transparantie en openheid in het gebouw met elkaar verbonden. Hierdoor is het huiskamereffect overal voelbaar.  

Tijdens het ontwerp en de realisatie van het Kindcentrum is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Dankzij de zonnepanelen op het dak, driedubbele beglazing en LED-verlichting met aanwezigheidsdetectie, is het gebouw energiezuinig en scoort EPC = 0 (Energie Prestatie Coëfficient). Pellikaan en Heton zijn in een samenwerkingsverband 10 jaar lang verantwoordelijk voor onderhoud, exploitatie en energiemanagement (DBMOE).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Al Rekko