Nieuws

Samen uniek! in Gorinchem

Met de foto’s erbij van de opening van Brede School Het Schuttersplein in Gorinchem is de timelapse compleet – van een leeg veld tot een unieke brede school waar regulier en speciaal onderwijs samen komen; en dat is heel bijzonder in Nederland: Samen uniek!

In Het Schuttersplein zitten een basisschool, kinderopvang, gymzaal, een ZML school voor leerlingen van 4 tot en met 20 jaar en een stichting die gehandicapte kinderen en hun ouders ondersteunt.

Ook tijdens de opendag was aan alle doelgroepen gedacht: het was voor iedereen een feest: ’s morgens activiteiten voor alle leerlingen, zoals muziekinstrumenten maken en kleurplaten kleuren.

De officiële opening aan het eind van de ochtend werd opgeluisterd door een lied, en met een geweldig optreden van leerlingen met Drumtastic. Aan wethouder Marcel Doodkorte de eer om samen met Gerrit Ordelman, voormalig bestuursvoorzitter van Stichting LOGOS en met een afvaardiging van leerlingen de feestelijke openingshandeling te verrichten – confetti alom!

En ’s middags was er een talkshow waar diverse panelleden, waaronder de kinderen, vertelden over de ontwikkeling van een brede school, de bouw ervan en het uiteindelijke gebruik.