Nieuws

Sportief Knooppunt Joure nadert oplevering

In Joure nadert het Sportief Knooppunt de oplevering. Het project bestaat uit een sporthal en een recreatieve uitbreiding van het bestaande zwembad. Ook is een nieuwe entree gerealiseerd waar horeca, sporthal en zwemgedeelte bij elkaar komen.

Projectleider Pascal Majoor: “We leggen nu de hand aan de laatste details van de sporthal”. Het oude binnenbad is al verbonden met een nieuw deel vanwaar bezoekers straks de spectaculaire Magic Oval Slide (52 meter) en de Wild River (72 meter) kunnen bereiken. In de wildwaterbaan ben je omgeven door rotsblokken van 2 tot 6 meter hoog en het nodige groen, je komt door een grot en kunt onder een waterval door glijden. Zo ervaren de bezoekers straks het junglegevoel.

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de afwerking in het thema Urban Jungle. Volgens Majoor zijn de komende weken ook nog hard nodig voor het testen van de installaties en het plaatsen van keuken, receptie enzovoorts. Het project is op schema om eind december opgeleverd te worden aan Gemeente Friese Meren.


Sporthal en nieuwe entree


links: glijbaan in junglelandschap rechts: wildwaterbaan met grot