Nieuws

Zwembad voor sport- en leszwemmen in Essen

De bouw van het nieuwe school-, sport- en verenigingsbad in Essen is begonnen. Bij de onthulling van het bouwbord verheugde burgemeester Paß zich over de brede meerderheid waarmee het besluit genomen is dat “zowel de belangen van sportzwemmers als ook die van het schoolzwemmen waarborgt”.

Het 25 meter wedstrijdbad krijgt acht banen, voorzieningen om te duiken, een beweegbare bodem, digitale tijdwaarneming en een tribune voor 530 toeschouwers, waarvan 240 zitplaatsen. Ook het lesbad wordt voorzien van een volledig beweegbare bodem. Multifunctionele ruimtes kunnen voor evenementen ingezet worden of als sport- en cursusruimten gebruikt worden. De royale interne beglazing in de foyer zorgt voor mooie zichtlijnen in de zwemhal, en nodigt uit tot een duik in het water.

De aspecten functionaliteit en haalbaarheid zijn in de plannen net zo goed meegenomen als energie-efficiënte en vormgeving.

 

Dirk Miklikowski, EVV en Allbau; ReinhardPaß, Oberbürgermeister van de Stad Essen; Paul Gerrits, directeur van Pellikaan en Andreas Bomheuer, Sport– und Bäderbetriebe Essen