Video Foto's

Basisschool De Bron Sint Gillis

Project data
Opdrachtgever: 
GO! Gemeenschapsonderwijs
Architect: 
Lens Ass° Architecten
Plaats: 
Sint Gillis (Brussel)
Opleverdatum: 
mei 2010

Pellikaan realiseerde samen met architectenbureau Lens° Ass de GO!-basisschool 'De Bron' in de Brusselse randgemeente Sint-Gillis. Het is een modern gebouw met zes verdiepingen waarin de ruimte optimaal is benut.

De begane grond, dat als het centrale gedeelte van het gebouw beschouwd kan worden, biedt plaats aan een ruime inkomhal en een multifunctionele ruimte. Van hieruit heeft men toegang tot de klaslokalen op de verdiepingen, de ruime kantine met natuurlijke lichtinval in de kelder, de accommodatie voor het personeel en de gedeeltelijk overdekte speelplaats.

Kleuters en lagere schoolklassen hebben hun eigen lokalen op de verschillende verdiepingen. Stafruimtes, de mediatheek en de technische ruimtes bevinden zich op de bovenste verdiepingen.