Video Foto's

Brede School Schuttersplein Gorinchem

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente Gorinchem
Architect: 
DMV Architecten
Plaats: 
Gorinchem

Brede School Schuttersplein vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen door samenwerking tussen instellingen. Een pedagogische, zorg-, opvang- en vrijetijdsinfrastructuur voor kinderen van 0 tot 20 en hun ouders. Er zijn een basisschool, gymzaal, een ZML-school voor leerlingen van 4 tot 20 jaar, kinderopvang, peuterspeelzaal en BSO. Ook Stichting Syndion, die dienstverlening en ondersteuning biedt aan kinderen en jongeren met een handicap en hun ouders is in Het Schuttersplein gevestigd.

Het ontwerp voorziet naast klas- en praktijklokalen in een snoezel- en therapieruimte. In binnentuinen kunnen leerlingen in een beschermde omgeving buiten zijn. Er is bijzondere aandacht gegeven aan de buitenruimte, waar het shared-space principe is toegepast: de halen-brengen zone kan worden afgesloten zodat een speelplaats ontstaat. De speelpleinen en het voetbalveldje zijn ’s avonds toegankelijk voor mensen uit de wijk.

Het Schuttersplein heeft een zeer aangenaam klimaat. Zo zorgt het innovatieve SchoolVision verlichtingssysteem, net als het ritme van het daglicht, voor een stimulerende, ‘natuurlijk’ verlichte omgeving. Ook worden milieuvriendelijke technieken toegepast zoals luchtwaterwarmptepomp, een WKO installatie met comfortpalen, zonnepanelen en zonneboiler, die bijdragen aan een Frisse Scholen Klasse B status en aan de zeer hoge GPR score van 8.6 (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn voor duurzaamheid - norm 6).

 

Open full-screen 360 viewer