Video Foto's

Hilfertsheem College, Hilversum

Project data
Opdrachtgever: 
CVO 't Gooi
Architect: 
RoosRos Architecten
Plaats: 
Hilversum

In deze nieuwe brede school zijn een basisschool met peuterspeelzaal en BSO en een school voor beroepsgericht vmbo en mavo gevestigd. Ook is er een dubbele sporthal gerealiseerd. Pellikaan is voor dit Design & Build project geselecteerd op basis van ervaring en plan van aanpak in combinatie met financiële bandbreedte voor het PvE. Na de selectie werkten we de massastudie uit, waarbij de scholen grote invloed hadden op de indeling. Deze is multifunctioneel met klas- en praktijklokalen op drie bouwlagen. De aula/theaterruimte is samen te voegen met de speelhal van de basisschool.

Diverse gebruikersgroepen
Gedeeld gebruik is hier belangrijk. Het ontwerp is in samenwerking met gemeente, scholen en omwonenden ontwikkeld. Het buitenterrein met kunstgrasveld en zitkuil is na schooltijd beschikbaar voor de buurt en de sporthal wordt ’s avonds door clubs en verenigingen gebruikt.

Energieneutraal
Het gebouw is zoveel mogelijk energieneutraal gerealiseerd met onder meer zonneboiler, zonnepanelen, groen dak en WKO-installatie. De GPR scores zijn hoog, vooral de deelgebieden toekomstwaarde, milieu en gebruikskwaliteit scoren ruim boven de eis.

7150m² bvo

Open full-screen 360 viewer