Video Foto's

Hotel Van der Valk Uden

Project data
Opdrachtgever: 
Van der Valk
Architect: 
Rutten & Rooze Architecten
Plaats: 
Uden

Buiten de kern van Uden, dicht bij het ziekenhuis en met een directe aansluiting op de A50 is Hotel Van der Valk Uden-Veghel gerealiseerd.

Maanden voor de oorspronkelijke opleverdatum ging het nieuwe vier sterren hotel open. Zoals Harry Heinrichs tijdens de opening opmerkte, was het de samenwerking tussen de gepassioneerde families Van der Valk en Pellikaan die het mogelijk maakte dat het vier sterren hotel binnen 8 maanden na de start van de bouw al gasten kon ontvangen. De integratie van pull planning technieken in onze organisatie heeft daar zeker ook zijn vruchten afgeworpen.

Op drie verdiepingen zijn er 105 kamers en 11 zalen voor vergaderingen, presentaties en conferenties. Het restaurant en de zalen zijn voorin geplaatst, achterin zijn de hotelkamers over twee vleugels verdeeld. Aan de voorzijde grenzen ruime terrassen aan een vijver. Natuurlijk zijn er voldoende parkeervoorzieningen.

In het ontwerp is rekening gehouden met de omgeving. Zo vermindert een  geluidswand de overlast van de A50. Een deel van het gebouw heeft een groen dak en er zijn zonnepanelen geplaatst.