Video Foto's

KindCentrum Meerssen

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente Meerssen / Stichting Innovo
Architect: 
Povše en Timmermans
Plaats: 
Meerssen
Opleverdatum: 
eind 2017

In Meerssen werken basisscholen, bibliotheek, kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal samen om de kinderen op te laten groeien tot krachtige wereldburgers. Vanaf 2018 doen ze dat in een nieuwe Kindcentrum, gerealiseerd door een consortium met Pellikaan en Heton. Samen met architect Povše en Timmermans zorgen we voor ontwerp, bouw, meerjaren onderhoud en exploitatie van het gebouw. Ook zijn wij de eerste 10 jaar verantwoordelijk voor het energieverbruik.

We gebruiken het bestaande schoolgebouw, dat we verbouwen en verbinden aan nieuwbouw. Kleurgebruik en buiteninrichting maken er een architectonisch geheel van. 7 pleinen zijn in het gebouw als een kralensnoer aan elkaar geregen. Daaraan grenzen individuele ruimten. Zo zijn alle organisaties letterlijk verbonden, en kan iedereen gemakkelijk ruimten zoals speelplein, kookplein en aula gebruiken.

Iedereen heeft ook zijn eigen ingang en buitenruimte: overzichtelijk voor de kinderen, en nuttig om bijvoorbeeld de bibliotheek open te laten zijn wanneer de scholen dat niet zijn.

Gerelateerde projecten

Gemeente Gulpen Wittem / S...
INNOVO stichting voor Kath...
Stichting Primair Openbaar...