Video Foto's

School en Sporthal Bokkeduinen Amersfoort

Project data
Opdrachtgever: 
ROC ASA Amersfoort
Architect: 
Van Moort & Partners Architecten BV
Plaats: 
Amersfoort
Opleverdatum: 
maart 2009

Het bestaande tenniscentrum 'Bokkeduinen' is eigendom geworden van het ROC Amsterdam. Ten behoeve van hun opleiding 'Leer en Bewegen' is de grote tennishal omgebouwd en gerenoveerd tot turnhal en sporthal met bijbehorende kleedkamers en douches (verdeeld over 2 verdiepingen). De hallen zijn gescheiden door een vaste wand. De kleine hal is compleet ingericht ten behoeve van schoolturnen en de grote hal is multifunctioneel uitgerust. Het basisveld van 24 x 44 is geschikt voor alle sporten.

Na dit project werd een nieuw schoolgebouw op deze locatie gerealiseerd. Het gebouw heeft leslokalen en een multifunctionele danszaal. Op de begane grond zijn kantoren en een kinderopvang opgenomen alsmede de was– en kleedruimten, kantines en een doorgang naar de sportaccommodatie. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich diverse leslokalen en studieplekken.

Alle scheidende wanden zijn uitgevoerd met glazen wanden, deels voorzien van mat glas. De buitenzijde van het gebouw kenmerkt zich door de fraai uitgevoerde vliesgevel en het dak dat in rode beplating is  uitgevoerd.