Video Foto's

Sporthal Hoffenheim „Am großen Wald“

Project data
Opdrachtgever: 
Dietmar Hopp Stiftung GmbH, Sankt Leon-Rot
Architect: 
Vorfelder Architekten- und Planungsgesellschaft mbH, Walldorf
Plaats: 
Sinsheim-Hoffenheim
Opleverdatum: 
Frühjahr 2014

Op de plaats van de oude sporthal naast de school in Sinsheim-Hoffenheim werd een nieuwe sporthal van twee verdiepingen gebouwd. 

Op de begane grond bevindt zich, naast een sprintbaan en een gebied voor kracht- en coordinatietraining, een kunstgrasvoetbalveld waar de jeugd van Bundesliga club TSG 1899 Hoffenheim traint.

Daarboven is een 8 meter hoge school- en verenigingssporthal geplaatst, die in drie delen gesplitst kan worden om gelijktijdig gebruik door verschillende groepen mogelijk te maken. De hal is geschikt voor alle gangbare sporten en er is een uitrijdbare klimwand. De kleedkamers en opslagruimtes zijn, net als de rest van het gebouw barrierefrei.

Door een grote glaspartij is de ruime foyer aangenaam verlicht, waardoor de ruimte zeer geschikt is voor evenementen van de school of verenigingen.

Dit is het tweede project dat Pellikaan in Duitsland succesvol realiseerde met de Dietmar Hopp stichting. Eerder bouwden we een sporthal voor het gymnasium in Sankt Leon-Rot.

Gerelateerde projecten

TSG 1899 Hoffenheim Fußbal...
Dietmar-Hopp Stiftung Wall...