Video Foto's

Sporthal De Hoef Nistelrode

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente Bernheze
Architect: 
Bureau Bos
Plaats: 
Nistelrode
Opleverdatum: 
augustus 2006

Op grond van de sporttechnische en bouwkundige kwaliteit van het ontwerp vond het college Pellikaan het meest geschikt voor de opdracht. Wegens de strakke tijdsplanning zocht men een bedrijf dat alle kennis zelf in huis heeft. Het aantrekkelijke gebouw past goed in de omgeving en is scherp op de rooilijnen van het perceel geplaatst om alle faciliteiten te bieden en goede bereikbaarheid te garanderen.

Samen met allerlei betrokkenen (waaronder de toekomstige gebruikers) werd het definitieve plan uitgewerkt. De sporthal voldoet aan de normen van NOC*NSF, en er is een tribune voor ca 160 personen, dus er kunnen officiële wedstrijden worden gehouden. Accommodatie is geschikt voor evenementen.

De nieuwe sporthal staat op de plaats van de huidige sportzaal De Hoef, die gesloopt werd. Met de naastgelegen basisschool is tijdens de bouw goed overleg gevoerd over levertijden en dergelijke met betrekking tot de veiligheid.