Video Foto's

Watford Woodside & Central

Project data
Opdrachtgever: 
Watford Borough Council
Architect: 
Studio E
Plaats: 
Watford

In Watford werden onder een £ 22m design & build contract twee leisure centra gerealiseerd. In het stadscentrum werd het bestaande zwembad vervangen door een nieuw sportcentrum. Hier zijn een sporthal, 25m zwembad, kinderbad, klimwand, kinderopvang, café, fitness en dansstudio’s gebouwd.

In de buitenwijk Woodside herontwikkelde Pellikaan een 30 jaar oude sporthal en voegde een uitbreiding toe voor “natte” faciliteiten zoals een zwembad met beweegbare bodem, lesbad en sauna. De bestaande sporthal werd opgeknapt waarbij een warme sfeer, hoge slijtvastheid en een uitstekende akoestiek werden gecreëerd. Andere faciliteiten zijn fitness, café, behandelkamers, dansstudio, squash, kunstgrasveld etc.

Duurzaamheid was een hoofdthema bij het ontwerp. Dit resulteerde in de International Green Apple Award. De geïmplementeerde maatregelen zorgden voor lage CO2 uitstoot en voor lagere exploitatiekosten. Voorbeelden zijn isolatiewaarden, zonnepanelen, regenwaterhergebruik en warmteterugwinning. Het uitgebreide ondergrondse warmte-koude opslagsysteem met boorgaten van ca. 100m diep, maakt gebruik van de natuurlijke warmte van de aarde. Verder werden warmteverlies en uitstoot van CO2 significant verminderd door kierendichting.

Cate Hall, Corporate Director van Watford Borough Council: “Door geweldig partnerschap konden wij zeer hoge kwaliteit gebouwen leveren waar iedereen trots op is”.