Video Foto's

Wijkcentrum Bilk Düsseldorf

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente Düsseldorf
Architect: 
Allmann, Sattler & Wappner München
Plaats: 
Düsseldorf
Opleverdatum: 
september 2008

Op de locatie van het voormalige Bilk treinstation in Düsseldorf heeft Pellikaan een aantrekkelijk wijkcentrum gerealiseerd. Het drie verdiepingen tellende gebouw vervult diverse openbare functies. De Düsseldorfse deelgemeente Bilk heeft er loketten en kantoren. De gemeenschap kan gebruik maken van de stadsbibliotheek, het lezerscafé en de evenementenzaal.

Het zwembad heeft 25m baden en lesbaden met beweegbare bodems en een duikplatform. Het valt op door de strakke lijnen, eenvoudige elegantie en heldere materialen. De waterkwaliteit wordt gegarandeerd door chloorelectrolyse en het bad gebruikt energiebesparende materialen en technieken die de exploitatiekosten significant drukken.

Dit is een modern complex met interessante gevelbekleding, gebruik van niveauverschillen, lichte ruimtes, glazen gevels en vriendelijke binnenhuisarchitectuur. Overdag wordt optimaal gebruik gemakt van daglicht. Licht schijnt in het zwembad door het rechthoekige glazen dak, de zogenaamde lantaarn. ’s Avonds is het centrum zeer indrukwekkend. Het licht schijnt naar buiten en creëert een kunststuk waarin glas en licht hoofdrollen spelen.