Video Foto's

Wyre Forest Leisure Centre, Kidderminster

Project data
Opdrachtgever: 
PPS Gemeente Wyre Forest / Places for People Leisure
Architect: 
Roberts Limbrick Architects
Plaats: 
Kidderminster
Opleverdatum: 
zomer 2016

Het aantrekkelijke ontwerp van het nieuwe Wyre Forest Leisure Centre zal mensen inspireren om aan een van de vele sporten mee te doen. Naast een 25 meter wedstrijdbad met toeschouwerplaatsen is er een doelgroepenbad met beweegbare vloer. Het zwembad deel komen ook een sauna en stoombad.

De sporthal is geschikt voor diverse sporten en door de scheidingswand kan deze door verschillende groepen tegelijk gebruikt worden. Verder komen er fitness, spinning, studios, een zeven meter hoge klimwand en een Kid's Play area. andere gebieden zijn receptie, cafe, kantoren, kleedruimten etc. Buiten komen zes kunstgrasvelden voor kleine voetbalteams en parkeerruimten. Hier kun je de 3D animatie bekijken.

In een team met exploitant Places for People Leisure, Roberts Limbrick Architects en project management bureau Press & Starkey, is Pellikaan verantwoordelijk voor ontwerp en bouw. Doordat we in dit team eerder samen hadden gewerkt aan vergelijkbare projecten, konden we samen PPS contract voor design, build, operation en maintenance van het centrum in een bijzonder korte tijd met de gemeente samenstellen. De gemeente Wyre Forest verwacht meer dan £ 390,000 per jaar te zullen besparen met deze nieuwe faciliteiten omdat “het nieuwe centrum duurzamer is en de exploitant een management fee zal gaan betalen aan de gemeente". Zie ook de volledige persbericht van de gemeente (in het Engels).

Open 360 viewer

Gerelateerde projecten

PPS: Places for People Lei...
PPS Gemeente Hinckley / Pl...