Video Foto's

Zwembad De Vrolijkheid Zwolle

Project data
Opdrachtgever: 
Gemeente Zwolle
Architect: 
pos4 architekten / Strategie Architecten
Plaats: 
Zwolle
Opleverdatum: 
oktober 2012

Zwembad De Vrolijkheid, met 25 meter wedstrijdbaden, een doelgroepenbad, een kleuterbad en een gecombineerd doelgroepen- en recreatiebad heeft circa 1.575 m² zwemwater. Het bad wordt aangevuld met een binnenglijbaan, een restaurant, een tribune en meerdere ruimten voor verenigingen en fitness. Pellikaan heeft het beste voorstel kunnen doen voor dit nieuwe zwembad binnen het scherpe budget dat de gemeente Zwolle hanteerde. Het design & build plan werd onder meer beoordeeld op ontwerp, onderhoud en exploitatie. Bij het maken van dit efficiënte plan kwam onze exploitatie-ervaring goed van pas.

In het zwembad zijn verschillende duurzame maatregelen gerealiseerd die energie, water en onderhoud besparen en waarmee warmte wordt opgewekt. Dit zijn onder meer een optimale ligging ten opzichte van de zon, een binnenglijbaan, speciale lage druk filters, hoog rendement elektromotoren in de luchtbehandelingskasten, warmte terugwinning via de afgevoerde lucht, hergebruik van warmtedamp om lucht en water te verwarmen, extra isolatie, een grijs watersysteem, LED-verlichting, aansluiting op een biomassa-installatie, een zonneboiler en 2.550 m² aan zonnepanelen.
Door deze maatregelen hoort dit zwembad tot de meest energiezuinige zwembaden die op dit moment kunnen worden gerealiseerd.

Informatiebrochure Zwolle
3D Animatie op Youtube
Youtubefilmpje van 10 april 2012 over de voortgang
Youtubefilmpje van het zwembad in gebruik