201609 Pell KLoereboske 01.jpg

Multifuntionele Zaal Loereboske, Sint-Katelijne-Waver

Multifuntionele Zaal Loereboske, Sint-Katelijne-Waver

Pellikaan bouwde de voor de gemeente Sint-Katelijne-Waver een nieuwe multifunctionele zaal volgens het principe van passiefbouw.

Het gebouw omvat een multifunctionele zaal die zowel kan gebruikt worden voor het beoefenen van sport als voor allerlei evenementen.

Verder zijn er de nodige kleedkamers en sanitairen alsook een buitenschoolse kinderopvang voor de naburige school.

Opdrachtgever
Gemeente Sint-Katelijne-Waver
Architect
Weysen & De Baere Architecten
Plaats
Sint-Katelijne-Waver
Opleverdatum
Mei 2016

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Rudy De Cock
Technisch directeur


Vital Resort Oversum Winterberg

Vital Resort Oversum Winterberg

In het kuuroord Winterberg bouwde Pellikaan een uniek multifunctioneel resort. Het Oversum – Vital Resort biedt faciliteiten voor sport, ontspanning, gezondheid, toerisme en het zakenleven. Dit project werd in een PPS-project met Gemeente Winterberg en investeerder sab verwezenlijkt.

Het bijzondere complex bestaat uit een zwembad met diverse binnen- en buitenbaden, een fitness club, een sauna met saunatuin, een wellness en gezondheidsdeel met fysiotherapie en artsenpraktijk, toeristeninformatie, gemeentezalen, viersterrenhotel met 80 kamers en suites, conferentieruimte en horeca.

De opvallende architectuur van dit complex wordt gedomineerd door een elegante houtconstructie in de vorm van een dennenappel. Daarin is op zeven verdiepingen het hotel gehuisvest. Alle andere gebouwen zijn op twee niveaus aangelegd en zijn harmonieus in het kuurparklandschap ingebed.

Opdrachtgever
sab AG / Gemeente Winterberg
Architect
FormA Architekten
Plaats
Winterberg
Opleverdatum
Februari 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Louis Davids Carré Zandvoort

Louis Davids Carré Zandvoort

Bij de herontwikkeling van het Louis Davids Carré in het hart van Zandvoort is Pellikaan verantwoordelijk voor grote delen van de ontwikkeling zoals de ondergrondse parkeergarage voor 511 auto’s, 48 appartementen en het brede school complex. Dit brede schoolcomplex huisvest twee basisscholen, een openbare bibliotheek, een sporthal, een kinderdagverblijf, een stadskantoor en een multifunctionele ruimte voor sociale en culturele activiteiten.

De integratie tussen deze verschillende gebouwen met verschillende functies vraagt een gedegen opzet voor de toegankelijkheid, routing, en veiligheid in en rond de gebouwen. In de ontwikkelfase heeft Pellikaan haar jarenlange ervaring als exploitant van diverse gebouwen ingezet om hier de beste oplossingen te vinden. Deze ervaring is ook gebruikt om de gebouwen op lange termijn goed te kunnen blijven gebruiken, bijvoorbeeld door de juiste installatie- en materiaalkeuze.

Voorbeelden hiervan zijn de hypermoderne ventilatie-installatie voor een gezond en fris onderwijsklimaat, LED verlichting in de parkeergarage, warmtewinning met zonnepanelen en Warmte Koude Opslag (WKO) waarbij warmte en koude in de grond worden opgeslagen voor verwarming en verkoeling van het complex.

Opdrachtgever
Gemeente Zandvoort / AM Wonen
Architect
Bureau Bos Baarn / Deltavormgroep Utrecht / Van Rossum RI Beverwijk
Plaats
Zandvoort
Opleverdatum
2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Wijkcentrum Bilk Düsseldorf

Wijkcentrum Bilk Düsseldorf

Op de locatie van het voormalige Bilk treinstation in Düsseldorf heeft Pellikaan een aantrekkelijk wijkcentrum gerealiseerd. Het drie verdiepingen tellende gebouw vervult diverse openbare functies. De Düsseldorfse deelgemeente Bilk heeft er loketten en kantoren. De gemeenschap kan gebruik maken van de stadsbibliotheek, het lezerscafé en de evenementenzaal.

Het zwembad heeft 25m baden en lesbaden met beweegbare bodems en een duikplatform. Het valt op door de strakke lijnen, eenvoudige elegantie en heldere materialen. De waterkwaliteit wordt gegarandeerd door chloorelectrolyse en het bad gebruikt energiebesparende materialen en technieken die de exploitatiekosten significant drukken.

Dit is een modern complex met interessante gevelbekleding, gebruik van niveauverschillen, lichte ruimtes, glazen gevels en vriendelijke binnenhuisarchitectuur. Overdag wordt optimaal gebruik gemakt van daglicht. Licht schijnt in het zwembad door het rechthoekige glazen dak, de zogenaamde lantaarn. ’s Avonds is het centrum zeer indrukwekkend. Het licht schijnt naar buiten en creëert een kunststuk waarin glas en licht hoofdrollen spelen.

Opdrachtgever
Gemeente Düsseldorf
Architect
Allmann, Sattler & Wappner München
Plaats
Düsseldorf
Opleverdatum
september 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer