BLO School Magnolia Anderlecht

BLO School Magnolia Anderlecht

In deze nieuwbouwschool voor buitengewoon lager onderwijs in Anderlecht zijn rondom een polyvalente ruimte 7 klaslokalen, een multimedialokaal en een eetzaal gesitueerd. Ook zijn lokalen voor de directie, leraren en individuele begeleiding van leerlingen voorzien, evenals een turnzaal met kleedkamers. Het schooldomein is volledig omheind en heeft een verharde speelplaats.

Het gebouw is energiezuinig door toepassing van een doorgedreven isolatie van vloeren, daken en buitenschrijnwerk in combinatie met een ventilatiesysteem dat werd voorzien van een systeem voor warmterecuperatie. Ook werden de nodige controles en metingen uitgevoerd met betrekking tot de luchtdichtheid van het gebouw. Alle meetresultaten waren positief.

Opdrachtgever
Gemeente Anderlecht
Architect
Studiebureau Rimanque nv
Plaats
Anderlecht

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Eddy Vanden Heuvel
Commercieel directeur


Gooise Praktijkschool Hilversum

Gooise Praktijkschool Hilversum

Op het Laapersveld zijn twee nieuwe schoolgebouwen als Construct & Build project gebouwd: de Gooise Praktijkschool en de Annie M.G. Schmidtschool. Het gaat om twee los van elkaar staande panden die toch één geheel vormen. Wegens de ligging langs een spoorweg zijn aanvullende maatregelen genomen om geluidsoverlast te voorkomen.

De Gooise Praktijkschool biedt onder meer ruimte voor opleidingen in horeca, autotechniek, houttechniek, metaaltechniek, detailhandel, groen, zorg & welzijn, mode & techniek en een realistische woonomgeving.

In Hilversum verhuisden diverse scholen naar nieuwe locaties. Om steeds onderdak te kunnen bieden aan de leerlingen, zijn de gebouwen na elkaar gerealiseerd.

Totaal: 3.557 m² BVO.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gooise Scholenfederatie
Architect
SP Architecten
Plaats
Hilversum
Opleverdatum
5 november 2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Basisschool De Bron Sint Gillis

Basisschool De Bron Sint Gillis

Pellikaan realiseerde samen met architectenbureau Lens° Ass de GO!-basisschool ‘De Bron’ in de Brusselse randgemeente Sint-Gillis. Het is een modern gebouw uit zes bouwlagen waarin we de ruimte optimaal is benut.

Het gelijkvloers, dat als het centrale gedeelte van het gebouw beschouwd kan worden, biedt plaats aan een ruime inkomhal en een polyvalente zaal. Van hieruit heeft men toegang tot de klaslokalen op de verdiepingen, de ruime refter met natuurlijke lichtinval in de kelder, de accommodatie voor het personeel en de gedeeltelijk overdekte speelplaats.

Kleuters en lagere schoolklassen hebben hun eigen lokalen op de verschillende verdiepingen. Stafruimtes, de mediatheek en de technische ruimtes bevinden op de bovenste verdiepingen.

Opdrachtgever
GO! Gemeenschapsonderwijs
Architect
Lens Ass° Architecten
Plaats
Sint Gillis (Brussel)
Opleverdatum
mei 2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Basisschool en sporthal Malou Sint-Lambrechts-Woluwe

Basisschool en sporthal Malou Sint-Lambrechts-Woluwe

De nieuwe sporthal met tribunes is een geweldige ruimte voor wedstrijden. De spelers en scheidsrechters hebben gescheiden kleedruimten en douches, en er is een EHBO ruimte. Het tweede deel van dit project betreft de uitbreiding van de school met zeven klaslokalen en een speelruimte op het dak van de sporthal. Zo is een hoogteverschil overbrugd van 8,5 meter. Er wordt optimaal gebruikt gemaakt van de ligging van dit centrum door zonnecellen in te zetten.

Opdrachtgever
Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe
Architect
Artema
Plaats
Sint-Lambrechts-Woluwe
Opleverdatum
september 2005

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Brede school Joure-zuid

Brede school Joure-zuid

De Brede school in Joure-zuid is een veelkleurig gebouw op een parkachtig perceel. Het thema is `Kleuren in het park’. De verschillende gebruikers hebben elk een eigen inhoudelijke kleur gegeven aan de Brede School en haar programma. Het gebouw is ook letterlijk veelkleurig: elke participant koos een eigen kleurenpalet dat past bij de eigen identiteit en de gewenste sfeer. Door de grote verscheidenheid aan planten kleurt het park rond de school mee met de seizoenen.

Het gebouw heeft volumegarantie: er is vooraf berekend wat het maximale energieverbruik zal zijn. Het energieverbruik wordt onder meer beperkt door een goede isolatieschil. Pellikaan besteedde maximale aandacht aan de kwaliteit van het gebouw en stemde vervolgens de installaties af op de eisen en wensen van de gebruikers. Zo werd een comfortabele leer- en werkomgeving gecreëerd met een bijzonder laag energieverbruik.

De brede school biedt een thuis aan 2 basisscholen, kinderdag- opvang, buitenschoolse opvang, centrum voor de kunsten, kantoor voor een  welzijnsorganisatie, gymzaal (tevens te gebruiken als theater) en is voorzien van een parkachtig buitenterrein.

Het project bevat duurzame aspecten, zoals een groen dak, triple beglazing, duurzame houten en Rockpanel gevels, en voldoet ruimschoots aan Frisse Scholen Klasse B.

Totaal: 4.300 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente De Friese Meren via Facilicom Service Group
Architect
Bureau Bos
Plaats
Joure
Opleverdatum
juli 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Brede School De Melodie Rijswijk

Brede School De Melodie Rijswijk

Pellikaan realiseerde brede school De Melodie in de Muziekbuurt in Rijswijk. In één gebouw is er plaats voor een school, (buitenschoolse) opvang, sport en cultuur. Zo vind je er naast de verschillende stam- en groepslokalen een theatertribune, een speellokaal en een sportzaal. Kinderen kunnen hierdoor in één gebouw deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het gebouw voldoet ruimschoots aan de eisen van het Frisse Scholen programma. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema. Een van de maatregelen is het dak van de schoollokalen dat is bekleed met sedum. Dit groene dak heeft vele voordelen. In de winter houdt het de ruimte onder het dak warmer en in de zomer koeler. De vetplanten isoleren niet alleen warmte maar ook geluid. Daarnaast slaan de plantjes regenwater op en heeft de dakbedekking een lange levensduur. Verder is er hoogwaardige isolatie toegepast en is het gebouw is zo compact mogelijk opgesteld. Dat is ook gunstig voor het verbruik. Ten slotte wordt er warmte teruggewonnen via de ventilatie.

Totaal: 2358 m2

Opdrachtgever
Gemeente Rijswijk
Architect
DMV Architecten
Plaats
Rijswijk
Opleverdatum
eind 2013

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Vlaardingen School

Vlaardingen School

In samenwerking met de gemeente Vlaardingen heeft Pellikaan Bouwbedrijf op basis van een Design & Build overeenkomst een onderwijslocatie met sporthal en kunstgrasvelden voor meerdere gebruikers gerealiseerd. Door de uitstekende samenwerking tussen de gemeente, de school en de plaatselijke korfbalclub zijn de bouwkosten en de exploitatie van het project samengevoegd en is er een prachtig complex gerealiseerd met duidelijke meerwaarde voor de gebruikers. Zo maakt de school overdag gebruik van de sporthal en wordt deze in de avonduren vooral bezet door de korfbalvereniging.

Het College Vos, (VMBO) heeft op deze locatie 400 leerlingen. Er zijn 16 instructielokalen waaronder lokalen voor muziek/drama/dans, beeldende vorming, practicum/science, audio/video, multimedia/ICT, talenlab en leerwerkplekken. Verscheidene lokalen zijn opdeelbaar d.m.v. een vouwwand.

De keurmerk sporthal, conform NOC*NSF normen, heeft een afmeting van 24 x 44,2 meter met twee scheidingswanden en een tribune voor 150 personen. De entree, lift en aula van de school worden ook door sporters gebruikt. Twee mooie kunstgrasvelden completeren het aanbod.
Totaal circa 5.500 m2 bvo.

Opdrachtgever
Vlaardingen School
Architect
Bureau Bos
Plaats
Vlaardingen
Opleverdatum
oktober 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Louis Davids Carré Zandvoort

Louis Davids Carré Zandvoort

Bij de herontwikkeling van het Louis Davids Carré in het hart van Zandvoort is Pellikaan verantwoordelijk voor grote delen van de ontwikkeling zoals de ondergrondse parkeergarage voor 511 auto’s, 48 appartementen en het brede school complex. Dit brede schoolcomplex huisvest twee basisscholen, een openbare bibliotheek, een sporthal, een kinderdagverblijf, een stadskantoor en een multifunctionele ruimte voor sociale en culturele activiteiten.

De integratie tussen deze verschillende gebouwen met verschillende functies vraagt een gedegen opzet voor de toegankelijkheid, routing, en veiligheid in en rond de gebouwen. In de ontwikkelfase heeft Pellikaan haar jarenlange ervaring als exploitant van diverse gebouwen ingezet om hier de beste oplossingen te vinden. Deze ervaring is ook gebruikt om de gebouwen op lange termijn goed te kunnen blijven gebruiken, bijvoorbeeld door de juiste installatie- en materiaalkeuze.

Voorbeelden hiervan zijn de hypermoderne ventilatie-installatie voor een gezond en fris onderwijsklimaat, LED verlichting in de parkeergarage, warmtewinning met zonnepanelen en Warmte Koude Opslag (WKO) waarbij warmte en koude in de grond worden opgeslagen voor verwarming en verkoeling van het complex.

Opdrachtgever
Gemeente Zandvoort / AM Wonen
Architect
Bureau Bos Baarn / Deltavormgroep Utrecht / Van Rossum RI Beverwijk
Plaats
Zandvoort
Opleverdatum
2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Whitgift School Sports Centre Croydon

Whitgift School Sports Centre Croydon

Het nieuwe sportcentrum is één van de mooiste centra voor scholen in de UK waar meer dan 20 sporten op nationaal niveau beoefend kunnen worden. De grote sporthal van 44×28 meter heeft een scheidingswand en is geschikt voor sporten van volleybal tot cricket. Voor bij wedstrijden is er ruimte voor publiek.

Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte werden ook scheidingswanden gebruikt in andere gebieden. De squashwanden zijn verplaatsbaar en het zwembad is geschikt voor wedstrijden en voor lessen. Het 8-baans bad is voorzien van tijdsregistratie en van een beweegbare bodem.

Verdere faciliteiten zijn fitness, klaslokalen, kantoren, keuken, fysiotherapie en multifunctionele ruimtes. Het sportcentrum ligt op het schoolterrein en werd gebouwd terwijl de school normaal in gebruik bleef. Vandalismebestendige materialen werden gebruikt zonder concessies te doen aan het ontwerp en een optimale lesomgeving werd gecreëerd door uitstekende akoestische voorzieningen.

Het oorspronkelijke ontwerp voor dit project was te duur. Pellikaan kon dat ontwerp aanpassen om aan het budget tegemoet te komen en kon toch alle benodigde faciliteiten leveren.

Totaal: 5.525 m² bvo.

Opdrachtgever
Whitgift School
Architect
Hooper Architects
Plaats
Croydon
Opleverdatum
december 2004

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Brede School Duinterpen Sneek

Brede School Duinterpen Sneek

Het werk betreft het bouwkundige en installatietechnische advies, ontwerp, engineering, voorbereiding, begeleiding én realisatie van de Brede School. Naast een zeer fraai ontwerp is ook bijzonder veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, waaronder warmte-koude opslag in de bodem, daglichtafhankelijke regeling van de verlichting met hoogfrequente verlichtingsarmaturen en betonnen daken. Dit resulteert dan ook in een energielabel A.

Het complex bestaat onder meer uit:
– Een basisschool openbaar onderwijs met 13 groepsruimtes
– Een basisschool bijzonder onderwijs met 22 groepsruimtes
– Zes wissellokalen die flexibel voor beiden scholen inzetbaar zijn
– Voorzieningen kinderopvang en buitenschoolse opvang
– Vier oefen-/gymlokalen
– Sporthal op te delen in 3 zaaldelen met NOC*NSF keurmerk
– Buitenterrein (wegen, parkeren, schoolpleinen) 12.000 m²

De gevel ziet er zeer natuurlijk uit door het gebruik van veel hout. Er is goed gebruik gemaakt van de ruimte en het harmonieuze gebruik van materialen en kleuren levert een geweldig resultaat.
Totaal ca. 7.445 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente Sneek
Architect
Bureau Bos
Plaats
Sneek
Opleverdatum
februari 2009

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer