Glass Mill Leisure Centre Lewisham

Deze health club bevindt zich op de onderste verdiepingen van een appartementengebouw van 27 verdiepingen in Lewisham, Londen. Er is een wedstrijdbad met ruimte voor toeschouwers en jury en een 20 meter lesbad; beide met beweegbare vloeren. Op de eerste verdieping bevinden zich zowel fitness en dansstudio’s als ook een wellness gebied met behandelkamers, sauna en stoombad. Verder is er plaats voor een klimwand, clubruimte, crèche, receptie/café gebied en vergaderruimten. Het centrum won de prijs voor Best Built Project – Community Scale bij de London Planning Awards – de “Oscars” voor ruimtelijke ordening.

Zeer bijzonder is de gevelafwerking: 1400 glazen panelen in tien kleuren worden verlicht. De verlichting reageert op het geluid buiten het centrum, zoals verkeer, treinen en voetgangers. Het patroon van de panelen is door een artiest bepaald.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Barratt London East
Architect
LA Architects
Plaats
Lewisham
Opleverdatum
april 2013

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 02 720 58 45.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer