Extended school, Joure-zuid

The Extended school in Joure is a multicolour building in a beautiful park-type location. The theme is “Colours in the Park”.

The building is literally multicolour, the different users chose a colour to represent their identity and the desired atmosphere. Because of the large variety of plant life, the surround park changes colours with the seasons.

Functionalities include two primary schools, a day care centre, an art centre, social services offices and a gymnastics hall that can be used as a theatre.

The building has a guaranteed maximum use of energy. A very high insulation level helps to reduce the energy use. Pellikaan paid great attention to quality and matched the M&E engineering to the requirements of the future users. That way, a healthy learning and working environment was created, with a very low energy use.

Sustainable aspects include a green roof, triple glazing, sustainable timber and Rockpanel elevations, and compliance with the Dutch “fresh school” standard (class B).

Client
De Friese Meren Council, via Facilicom Service Group
Architect
Bureau Bos
Location
Joure

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director