Andover Leisure Centre

Andover Leisure Centre

Places Leisure has won the new 30-year leisure DBOM contract for Test Valley Borough Council. To improve the leisure facilities in the city, Pellikaan and Roberts Limbrick Architects were responsible for the design and build construction of the leisure centre.

The new centre includes a gym, virtual bike studio, a 25-meter pool and learning pool with moveable floor, splash pad, dance studios, eight-court sports hall, squash courts, adventure play, Clip and Climb™ and café.

Test Valley Borough Council were keen to retain sports facilities during construction of the new centre, therefore, the project was carried out in phases: after partial demolition, construction of the new centre took place, followed by demolition of the remainder of the building and completion of the landscaping works.

As an operator of leisure clubs in The Netherlands, we have a unique insight in the operational aspects of refurbishments and extensions. Our approach and commitment are focussed on minimising disruption to operational matters. Operating results and long term memberships benefit from this approach, as users can continue their training programmes at their own club.

Client
PPP: Test Valley Borough Council / Places Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects

Considerate Contractor Award

The Andover Leisure Centre project was awarded the Considerate Constructors Scheme Bronze Award, based on Appearance, Community, Environment, Safety and Workforce.

The award was great recognition of the hard work of our dedicated team in achieving excellent and exceptional scores in all these areas.

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director


Waltham Abbey Leisure Centre

Waltham Abbey Leisure Centre

Places for People Leisure was awarded the contract for design, build operation and maintenance (DBOM) for the leisure centres of Epping Forest Council.

One of the leisure centres involved is the Waltham Abbey Leisure Centre, which Pellikaan built on the location of the former community centre. Therefore, the new centre also has a community room.

Other facilities in this design and build project include a 6 lane 25 meter pool, a learner pool with moveable floor and spectator seating, a gym and dance and spinning studios.the studio can be divided so two classes can take place at the same time, each with their own lighting, air handling, sound system etc.

A compact design was made for the limited space available and the centre has been designed with a green roof to complement the surrounding recreational ground.

Client
Epping Forest Council / Places Leisure
Architect
Pozzoni Architects

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director


Hinckley Leisure Centre

Hinckley Leisure Centre

The PPP contract for design, construction and operation of Hinckley’s new leisure centre was won by Places for People, who partnered up with Robert Limbrick Architects and Pellikaan. In one of the council’s press releases, Council Leader, Stuart Bray, said: “Residents will get outstanding facilities (…) and a significant financial return over and above the cost of delivery, which will support other services for the next 20 years. This is a clear ‘win-win’ for local people!”

The 8-lane, 25 metre main pool with viewing areas as well as the learner pool have moveable floors. Further wet facilities include a family splash area and sauna and steam rooms. The dry sports facilities include an 8-court sports hall, large gym and several dance and spinning studios. In addition there is a multipurpose / meeting room, a café and dedicated office space for the operator as well as the council. The area around the new leisure centre is landscaped and a clear, grassed play area suitable for school and community use was formed, as well as car parking facilities.

 


 

Client
PPP Hinckley Council / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects
Location
Hinckley

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director


Aparthotel Adagio Amsterdam City South

Aparthotel Adagio Amsterdam City South

Commissioned by Van der Valk Investments, the former Bavinckstaete office building has been converted into a short and long stay hotel.

This was created at a great location for the adjacent internationally oriented companies with international employees and guests.

The inside, around 11,000 m2, has been completely stripped and refurbished. The short and longstay hotel now has 151 spacious and modern furnished apartments as well as private parking, 24-hour reception, dry cleaning service and fitness facilities.

Client
Van der Valk Investments

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director


Wyre Forest Leisure Centre, Kidderminster

Wyre Forest Leisure Centre, Kidderminster

The attractive design of the new Wyre Forest Leisure Centre inspires people to take part in a host of sports activities. Apart from a 25m competition pool with seating for spectators, visitors can use the learner pool, which has a moveable floor to accommodate different activities. The wet area also offers a sauna & steamroom.

The 6 court sports hall is suitable for many different sports and because of its dividing wall, it can be used by several groups at the same time. Furthermore a fitness suite, cycling studio and two dance studios are on offer as well as a seven meter high climbing wall and Kid’s Play area. Other areas include reception, café with seating area, offices, changing areas etc. Externally, six synthetic surface MUGA pitches – a 7-a-side pitch and five 5-a-side leisure pitches – have been provided as well as parking space. Have a look at the 3D Flythrough here.

In a team with operator Places for People Leisure, Roberts Limbrick Architects and project managers Press & Starkey, Pellikaan was responsible for the design and build construction of the new facilities. Having worked together on similar projects before, the team was able to work efficiently with the council to complete the PPP contract for the design, build, operation and maintenance of the centre in an exceptionally short period of time. Wyre Forest District Council expects to save over £ 390,000 a year with these new facilities because “the new centre is more sustainable and the contractor will be paying the council a management fee to run the facility”. See also the Council’s full press release.

Open 360 viewer

Client
PPP Wyre Forest Council / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects
Location
Kidderminster

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director


24hqw004.jpg

Sparkhill Pool and Fitness Centre

Sparkhill Pool and Fitness Centre

Design & Build construction of the new Sparkhill Pool and Fitness Centre, which includes a training pool, learner pool, gym, dance and cycle studios. The centre is unique in its design and is sympathetic to the history of the old baths which used to sit on the same site. The site is tightly located in a very vibrant area between a library and a school building.

That meant that it was extra important to get the build programme just right. Each delivery had to be right on time, so the materials could be used in the building right away; and at the same time, all works needed to be on schedule, so the goods that were being delivered did not need to be stored on site waiting to be used. We uses lean planning techniques and extremely short communication lines to ensure the successful delivery of the project.

The project is part of a Design, Build, Operate and Maintain (DBOM) contract awarded to Places for People Leisure by Birmingham City Council.

 

Client
PPP Birmingham City Council / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director


West Bromwich Leisure Centre

West Bromwich Leisure Centre

Places for People Leisure (previously DC Leisure) was chosen to design, build, run and maintain the new West Bromwich Leisure Centre. Designed by Roberts Limbrick Architects, the centre offers a 25m pool, learner pool, sauna and steam room, a four-court sports hall, fitness suite, dance studios, a dedicated children’s adventure area and a café.

As main contractor, Pellikaan was involved from the tender stage, working closely with Places for People Leisure and Roberts Limbrick to develop this high quality and feasible design and build sports complex.

Local involvement was an important factor for this DBOM project, stimulated by the enthusiasm and support of Sandwell Council. The centre benefits students by providing training and employment opportunities, which already started during construction when local students were involved. Collaboration with the council’s organisation “Think Local” enabled Pellikaan to optimise local involvement during the process: a good 70% of works was subcontracted locally.

See also article “Making a difference in West Bromwich” with Council: “sustainable for future”; Operator: “high quality cost effective leisure provision”; Sport England: “best practice example”.

Click here for full-screen view.

Client
PPP: Sandwell Council / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects
Location
West Bromwich
Hand-over
May 2014

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Gert-Jan Peeters
Director


Grand Hotel Amrâth Amsterdam - extension

Grand Hotel Amrâth Amsterdam - extension

In the courtyard of Grand Hotel Amrâth Amsterdam, 40 additional hotel rooms and an underground parking were realised. The beautiful building, designed in the Amsterdam School architectural style, was extended in style, matching the buildings across the street.

Grand Hotel Amrâth Amsterdam opened its doors in 2007, after thorough renovation of the historic Scheepvaarthuis building. In 2017, the extension left the five-star hotel with 205 rooms, including 23 new suites, 17 new ordinary rooms and 28 new parking spaces in two layers.

The design is by Kentie en Partners, for construction we worked with De Nijs.

Client
Amrâth
Architect
Kentie en partners

Have a question? We are happy to help.

Send us an email or call 020 8392 93 55.

Ask your question
Roy Pellikaan
Directeur