Leisure Centre Woodley

Leisure Centre Woodley

Pellikaan won de design & build aanbesteding voor het vervangen van het voormalige leisure centrum in Woodley.

Het nieuwe leisure centre zal een zesbaans 25-meter zwembad hebben en een lesbad met een beweegbare vloer. Een fitness, sporthal, studio en café worden ook gerealiseerd. De hele gemeenschap zal profiteren van de moderne, toegankelijke en flexibele faciliteiten, en van de gezondheidszorg die er geboden wordt.

“Dit nieuwe centrum zal niet alleen een knooppunt voor sport zijn – een plek om je gezondheid te verbeteren en te behouden. Het zal een ontmoetingsplaats zijn voor mensen van alle leeftijden waar op alle niveaus gesport kan worden, en waar je naar toe kunt om te voorkomen dat gezondheid überhaupt een probleem wordt.” zei de wethouder voor milieu, leisure en bibliotheken.

Opdrachtgever
Wokingham Borough Council
Architect
Concept: Atkins; Uitwerking: Roberts Limbrick

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director


Andover Leisure Centre

Andover Leisure Centre

Places Leisure heeft het 30-jarige DBMO leisure contract voor de Engelse gemeente Test Valley gewonnen. Om de recreatieve voorzieningen te verbeteren werd Andover Leisure Centre gerealiseerd door Pellikaan in samenwerking met Roberts Limbrick Architects.

Het nieuwe centrum heeft een fitnessruimte, een sporthal, squashbanen, een virtual spinning studio en andere studio’s. In het zwembaddeel vinden bezoekers een 25 meter bad, een lesbad met beweegbare bodem, en een kinderspettergebied. Ook zijn een kinderspeelgebied en een Clip and Climb™ gebied gerealiseerd.

De gemeente wilde graag het bestaande sportaanbod behouden tijdens de bouw van het nieuwe centrum. Daarom is het project gefaseerd uitgevoerd: na gedeeltelijke sloop vond de nieuwbouw plaats, gevolg door de sloop van de rest van het gebouw en de resterende buitenaanleg.

Als exploitant van Club Pellikaan hebben we een uniek inzicht in de operationele gevolgen van verbouwingen en uitbreidingen. We richten ons daarbij op het minimaliseren van verstoring van de exploitatie.  Dat is goed voor de resultaten en lidmaatschapscijfers, omdat gebruikers hun trainingsprogramma bij hun eigen club kunnen voorzetten.

Opdrachtgever
PPS: Gemeente Test Valley / Places Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects

Considerate Contractor Award

Project Andover won de Bronze Award van het Considerate Constructors Scheme. Het CCS evalueert bouwplaatsen op de punten uitstraling, omgeving, gemeenschap, milieu, veiligheid en personeel.

Het krijgen van deze award was een mooie blijk van waardering voor het harde werk van ons toegewijde team, dat op al deze gebieden hoog scoorde.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director


DL-Farnham-CardioRowing01.jpg

David Lloyd Leisure Club in Bad Homburg

David Lloyd Leisure Club in Bad Homburg

Pellikaan bouwt momenteel de eerste David Lloyd Club in Duitsland, die bestaat uit een nieuwe fitnessclub met binnen- en buitenzwembaden, een tennishal en een nieuw restaurant. Pellikaan heeft al tientallen projecten voor David Lloyd Leisure in Engeland, België en Nederland gerealiseerd.

De bestaande tenniszaal wordt gesloopt en het bestaande betonnen gebouw wordt van binnenuit gerenoveerd.  De entree wordt nieuw gebouwd en er komen kleedkamers, kinderclubs, keuken en restaurant.

Op de 1e verdieping wordt de fitnessruimte voorzien van nieuwe personeels-, massage- en technische ruimten en op de 2e verdieping worden 4 nieuwe studio’s inclusief technische ruimte gebouwd.

De wellness-ruimte en het zwembad met technische ruimten worden nieuw gebouwd. Buiten wordt een buitenzwembad en een saunatuin met whirlpool en buitensauna aangelegd.

Opdrachtgever
David Lloyd Clubs Deutschland GmbH
Architect
Architekturbüro Raufenbarth
Plaats
Bad Homburg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


Topsporthal KULeuven

Topsporthal KULeuven

Het Universitair Sportcentrum KU Leuven wordt bijkomend uitgerust met een balsportzaal.

Pellikaan sloeg voor deze wedstrijdaanbesteding de handen in elkaar met Hooper Architects en Architectenvennootschap Artabel voor het ontwerp van deze balsportzaal. Het gaat over een topsportzaal met een vrije hoogte van 12,5m die vereist is voor internationale volleybalwedstrijden.  De zaal is dan ook uitgerust met een tribune zodat het publiek de wedstrijden kan bijwonen. Verder zijn er de nodige accommodaties voorzien, waaronder de nodige kleedkamers, maar zijn er ook kantoren voorzien in het gebouw.

 

Opdrachtgever
Katholieke Universiteit Leuven
Architect
THV Hooper-Artabel
Plaats
Leuven

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Appartementencomplex, Waalwijk

Appartementencomplex Waalwijk

Realisatie van 46 koopappartementen in oud kantoorgebouw.

Het oude kantoorpand aan de Grotestraat te Waalwijk is omgebouwd tot appartementencomplex.

Het complex bestaat uit 2 typen appartementen: 36 appartementen van ca. 70 m² gebruiksoppervlakte, en 10 appartementen met ca. 50 m² gebruiksoppervlakte. Vanwege de bouw langs een snelweg zijn er extra geluidswerende voorzieningen aangebracht. Het gebouw is voorzien van nieuwe gevels en nieuwe isolatie. Tevens is de centrale hal opgeknapt. Het bestaande buitenterrein is opnieuw ingericht voor parkeren.

Opdrachtgever
Grifo Beheer
Architect
BB Architecten
Plaats
Waalwijk

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


IKC De Kindertuin Maassluis

IKC De Kindertuin Maassluis

Onder de nieuwe naam “De Kindertuin” wordt in Maassluis het huidige IKC (Integraal Kind Centrum) “Het Spectrum” op een nieuwe locatie gevestigd. Een plek waar kinderen kunnen groeien!

In IKC De Kindertuin krijgen natuur en techniek een bijzondere plek in het aanbod voor opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar. In het gebouw komt naast een kinderdagverblijf, BSO en 10 leslokalen een grote sportzaal van de gemeente op de eerste verdieping.

De centrale hallen hebben aan de lokaalzijden scheidingswanden met geïntegreerde garderobes. Op hoedenplanken kunnen de kinderen hun werkstukjes straks tentoonstellen.

Opdrachtgever
Gemeente Maassluis en Stichting U1ek
Architect
Frencken Scholl Architecten
Plaats
Maassluis

Het complex

De school heeft een bijzondere, speelse gevel; afgestemd op robuust metselwerk. Elk leslokaal heeft een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat ventileert op basis van CO2.

Dit geïntegreerde luchtverwarming en -koelingsysteem bespaart energie doordat het niet verwarmt als er geen persoon in het lokaal aanwezig is. Met dit systeem zijn radiatoren in een lokaal overbodig.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Zwembad De Banakker Etten-Leur

Zwembad De Banakker Etten-Leur

In Etten-Leur is een nieuw zwembad met aparte baden voor wedstrijd- en baantjes zwemmen, instructie en peuters, fun-elementen, een 45 meter lange glijbaan en een duikplank.

Buiten is letterlijk bij binnen betrokken: de transparante buitenwand tussen het binnenbad en de ligweide met waterspeeltuin kan met mooi weer helemaal open.

De exploitant heeft geen omkijken naar de techniek, hij hoeft niet eens in de installatieruimte te komen: zowel de dagelijkse taken als het langdurig onderhoud worden volledig verzorgd. Pellikaan blijft namelijk nog 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, de kwaliteit van het zwembadwater en het energieverbruik (DBME). Daarvoor werken we samen met Hellebrekers Technieken.

Opdrachtgever
Gemeente Etten-Leur
Architect
Hooper Architects

Energie-efficiënte water- en luchtkwaliteit

Geavanceerde techniek zorgt voor een efficiëntere waarborging van de luchtkwaliteit en energiestromen. De waterkwaliteit wordt hoog gehouden door, naast een traditionele zandfilter, een trommelfilter te gebruiken. Dat gebruikt niet alleen veel minder energie, maar zorgt er ook voor dat het water vaker hergebruikt kan worden: minder waterverbruik én minder warmteverlies.

De combinatie van deze technieken met zonnepanelen, warmteterugwinning, warmtepompen en een kwalitatief hoogwaardig gebouw leveren een EPC op van 0.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


2E0B6567.jpg

Hinckley Leisure Centre

Hinckley Leisure Centre

Het PPS contract voor DBO van Hinckley’s nieuwe leisure centrum werd gewonnen door operator Places for People, in partnership met Robert Limbrick Architects en Pellikaan. In een persbericht zei de gemeente: “Bewoners zullen fantastische faciliteiten krijgen (…) en daarnaast een aanzienlijke inkomstenbron waarmee de komende 20 jaar andere services ondersteund kunnen worden. Dit is een duidelijke win-win voor de lokale mensen!”

Naast het 25 meter zwembad met ruimte voor supporters, het lesbad met beweegbare bodem, een splash gebied en sauna en stoombaden, heeft het centrum een aantal voorzieningen voor ‘droge’ sporten. Hieronder vallen een sporthal, een grote fitnessruimte en verschillende dans en spinning studio’s. Ook zijn er een multifunctionele ruimte / vergaderruimte, een café, en kantoorruimten voor de exploitant en voor de gemeente. Buiten is naast de parkeerplaats een gras-speel-ruimte aangelegd. Deze laatste is direct toegankelijk vanuit het aangrenzende park.

Ga naar full screen 

Opdrachtgever
PPS Gemeente Hinckley / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects
Plaats
Hinckley

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Sportaccommodatie De Roodloop Hilvarenbeek

Sportaccommodatie De Roodloop Hilvarenbeek

Pellikaan is de samenwerking aan gegaan met de firma Hellebrekers Technieken voor de realisatie en onderhoud van de nieuwe sportaccommodatie met een sporthal en een zwembad.

In het compacte gebouw is goed rekening gehouden met de behoeften van bezoekers. Zodra je binnenkomt, is een één oogopslag te zien waar je moet zijn. Vanuit de horeca is zowel de sporthal als het zwembad te zien. Bezoekers zullen zich welkom voelen en zin krijgen om te gaan sporten.

Samen met architectenbureau Bos zijn Pellikaan en Hellebrekers erin geslaagd om een mooi ontwerp te realiseren. Het meest bijzondere van het gebouw is dat het duurzaam is, ‘all electric’ en daarmee het eerste gasloze zwembad. Dat betekent dat alle benodigde energie elektrisch is, er wordt geen gas afgenomen. Via zonnepanelen wordt energie opgewekt en tegelijkertijd gaat er zo min mogelijk energie verloren door goede isolatie en het gebruik van LED lampen.

Hellebrekers is naast de realisatie ook 19 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het installatietechnische deel van de accommodatie.

Opdrachtgever
Gemeente Hilvarenbeek
Architect
Architectenbureau Bos

Zwembad-Sporthal zonder gasaansluiting

Met het ontwerp krijgt Hilvarenbeek een perfect geïsoleerde sportaccommodatie, die voldoet aan EPC 0 en daarmee ook voor wat betreft luchtdichtheid op een erg hoog niveau ligt. Het sporthaldak is voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er constructief rekening mee gehouden om ook het dakoppervlak van de zwemzaal hiervoor te kunnen gebruiken.

Onder andere de warmtepompen en warmteterugwinning zijn toegepaste duurzame technieken, net als de enorm hoge RC waarden van dak en gevel, die bijdragen aan een zo laag mogelijk energieverbruik. Het gebouw is zo ontworpen dat geen gasaansluiting nodig is.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


de vrolijkheid-III_272.jpg

Zwembad De Vrolijkheid, Zwolle

Zwembad De Vrolijkheid, Zwolle

Zwembad De Vrolijkheid, met 25 meter wedstrijdbaden, een doelgroepenbad, een kleuterbad en een gecombineerd doelgroepen- en recreatiebad heeft circa 1.575 m² zwemwater.

Het bad wordt aangevuld met een binnenglijbaan, een restaurant, een tribune en meerdere ruimten voor verenigingen en fitness. Pellikaan heeft het beste voorstel kunnen doen voor dit nieuwe zwembad binnen het scherpe budget dat de gemeente Zwolle hanteerde. Het design & build plan werd onder meer beoordeeld op ontwerp, onderhoud en exploitatie. Bij het maken van dit efficiënte plan kwam onze exploitatie-ervaring goed van pas.

Opdrachtgever
Gemeente Zwolle
Architect
pos4 architekten / Strategie Architecten
Plaats
Zwolle
Opleverdatum
oktober 2012

Duurzaamheid

In het zwembad zijn verschillende duurzame maatregelen gerealiseerd die energie, water en onderhoud besparen en waarmee warmte wordt opgewekt. Dit zijn onder meer een optimale ligging ten opzichte van de zon, een binnenglijbaan, speciale lage druk filters, hoog rendement elektromotoren in de luchtbehandelingskasten, warmte terugwinning via de afgevoerde lucht,

hergebruik van warmtedamp om lucht en water te verwarmen, extra isolatie, een grijs watersysteem, LED-verlichting, aansluiting op een biomassa-installatie, een zonneboiler en 2.550 m² aan zonnepanelen. Door deze maatregelen hoort dit zwembad tot de meest energiezuinige zwembaden die op dit moment kunnen worden gerealiseerd.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Sporthal ROC Mondriaan, Delft

Sporthal ROC Mondriaan, Delft

De Mondriaan Sporthal komt bij de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen in Delft voor ROC Mondriaan.

Deze NOC*NSF sporthal met ruime fitnessruimte en dansstudio biedt studenten de mogelijkheid de belangrijke bewegingsvakken op eigen locatie te volgen en maakt de faciliteiten voor deze opleiding helemaal af. Ook verenigingen waarmee de school een stageovereenkomst heeft kunnen van de hal gebruik maken.

Opdrachtgever
ROC Mondriaan
Architect
Bureau Bos Architecten
Plaats
Delft

Bij de Design & Build aanbesteding is getoetst op ontwerp, kwaliteit en duurzaamheid. Samen met architect Bureau Bos hielden we daarom in het bijzonder rekening met de technische uitwerking van het plan. Dit is een van de eerste full-electric sporthallen in Nederland: er is geen gas nodig.

Zowel de lucht als het water worden elektrisch verwarmd. Om het verbruik te minimaliseren gebruiken we onder andere WKO opslag, warmtepompen en LED-verlichting. Met een grote hoeveelheid PV cellen op het dak produceert het gebouw alle elektriciteit die het nodig heeft.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Molln Welle_Pellikaan_13.jpg

Familiebad Mölln

Familiebad Mölln

Op de plaats van het voormalige kuurbad in Mölln bouwde Pellikaan een nieuw familiebad naar ontwerp van Architekten Geising & Böker. Het vormgevingsconcept deelt het gebouw horizontaal op in een zwaar “voetstuk” en een zwevend licht bovendeel, dat als een stof tussen de bomen lijkt te waaien.

Hier komen zowel een zwembad als een saunadeel.

Het zwembad richt zich sportzwemmers, niet-zwemmers en ouders met kinderen. Daarvoor ontstonden een 25 meter bad, een speel- en lesbad met massagesproeiers waar zwemles en aquacycling in gegeven kunnen worden, en in een speelgedeelte voor de kleintjes. Er is voldoende gelegenheid te ontspannen met ruime zit- en liggedeelten.

In het saunadeel komen twee verschillende saunas en een een stoombad. In dit deel zijn zeer ruim opgezette rustzones. De open haard en de saunatuin completeren het aanbod.

 

Opdrachtgever
Vereinigte Stadtwerke GmbH
Architect
Geising & Böker Architekten
Plaats
Mölln
Opleverdatum
Herbst 2016

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur