IKC Villa Vrolik, Hilversum

IKC Villa Vrolik, Hilversum

In Hilversum bundelen de Lorentzschool en Bink Kinderopvang de krachten om een nieuw IKC Villa Vrolik (Integraal Kind Centrum) te vormen. Vanuit een nieuw gebouw gaan ze samen zorgen voor onderwijs en opvang voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Naast deze basisschool, peuterspeelzaal en BSO kunnen aanvullende activiteiten deel uit gaan maken van het aanbod. Denk aan logopedie, Speel-o-theek, dreumesgroep of kinderfysio.

In het nieuwe gebouw komt een peuterspeelzaal, 12 leslokalen, een atelier, een speellokaal en per bouw een leerplein. De centrale ruimte wordt samen met de speelzaal en de tribunetrap gebruikt voor vieringen. Buiten schooltijd gebruikt de BSO de speelzaal, de leerpleinen, het atelier en de uitgebreide keuken.

Voor het IKC zijn tuinen van wezenlijk belang. Er komen dan ook centraal gelegen tuinen waar de kinderen gebruik van kunnen maken.

Opdrachtgever
Stichting Primair Openbaar Onderwijs Hilversum (STIP)
Architect
Bonnemayer Architecten
Plaats
Hilversum
Opleverdatum
zomer 2017

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


10eqw001 cut.jpg

Towers Health & Racquets Club, Bedford

Towers Health & Racquets Club, Bedford

De squash club ging dicht, fitness centra bewogen naar het low-budget spectrum van de markt, een tennis club sloot de deuren en er waren geen permanente indoor tennisbanen. Genoeg reden voor Matthew Towers om zichzelf te beloven, dat als hij ooit in de positie zou zijn om de faciliteiten voor racket sporten en fitnes in zijn stad te verbeteren, hij dat zou doen.

Nu, vele jaren later, is het gebeurd: Bedford heeft een luxe health & racquets club met 3 binnen- en 4 buitenbanen, 4 squashbanen, een fitness, twee studios  en een spinning ruimte. Het natte deel van de club heeft een 20 meter bad, sauna, stoomcabine, douche en bubbelbad. Op de eerste verdieping is nog meer ruimte voor ontspanning in de behandelkamers, of in de horeca, waar je zowel een rustige zone vindt als de kids club.

Know-how, ideeën, inspiratie en feiten werden verzameld door onder andere goed gebruik te maken van de ervaring die Pellikaan heeft met exploitatie van clubs in Nederland. Voor dit design & build project werkten we met Hooper Architects en tijdens de ontwikkeling van het ontwerp bezocht het team verschillende Club Pellikaan centra, waar ze waardevolle inzichten over de operationele gevolgen van ontwerpkeuzes kregen.

Matthew Towers: “We zullen proberen een familieclub te creeren die tegelijkertijd volwassen individuen de health club ervaring biedt die zij zich wensen. We willen een heropleving van squash in onze omgeving stimuleren, meer mensen laten tennisen, en Bedford een gezondere en leukere plaats maken om te wonen. Als we zelfs maar een of twee spelers zouden leveren die op nationaal niveau kunnen spelen, zou dat een bonus zijn. Niks te ambitieus dus!!”

Opdrachtgever
Club Towers
Architect
Hooper Architects
Plaats
Bedford

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Kindcentrum Mechelen

Kindcentrum Mechelen

Een school in Mechelen wordt vervangen door een eigentijds gebouw, gekoppeld aan de recent gerenoveerde gemeenschapsvoorziening. In het nieuwe gebouw komen een fusieschool, bso en peuterspeelzaal. Pellikaan en Heton zijn in samenwerkingsverband 10 jaar lang verantwoordelijk voor onderhoud, exploitatie en energiemanagement (DBMOE).

Huiskamer
Binnen is er een huiskamereffect gecreëerd. Transparantie en verbintenis spelen daarbij een grote rol. De instructieruimten hebben allemaal een glazen wand naar het centrale plein waar werkhoeken, een atelier en een grote leerkeuken te vinden zijn, en ook tussen de ruimten zitten schuifdeuren.

Nauw overleg
In de voorbereiding was de samenwerking tussen Innovo, de gemeente Gulpen Wittem, Heton, Pellikaan en het ontwerpteam bijzonder groot, ook op technisch vlak. Samen vonden we de optimale specificaties en oplossingen door de voor- en nadelen ervan op korte en lange termijn samen af te wegen. Bijvoorbeeld bij de keuze om wel of niet pv panelen te installeren, bij het vaststellen van het benodigde energievolume, en bij de keuze om net niet helemaal full electric te zijn: voor het piekvermogen op heel koude dagen is nog een beetje gas nodig – zodra er betere oplossingen uit de markt komen, is het gebouw er klaar voor om die te implementeren.

Opdrachtgever
Gemeente Gulpen-Wittem / Stichting Innovo
Architect
Povše en Timmermans
Plaats
Mechelen

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Kindcentrum Meerssen

Kindcentrum Meerssen

In Meerssen werken basisscholen, bibliotheek, kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal samen om de kinderen op te laten groeien tot krachtige wereldburgers. Vanaf 2018 doen ze dat in een nieuwe Kindcentrum, gerealiseerd door een consortium met Pellikaan en Heton. Samen met architect Povše en Timmermans zorgen we voor ontwerp, bouw, meerjaren onderhoud en exploitatie van het gebouw. Ook zijn wij de eerste 10 jaar verantwoordelijk voor het energieverbruik.

We gebruiken het bestaande schoolgebouw, dat we verbouwen en verbinden aan nieuwbouw. Kleurgebruik en buiteninrichting maken er een architectonisch geheel van. 7 pleinen zijn in het gebouw als een kralensnoer aan elkaar geregen. Daaraan grenzen individuele ruimten. Zo zijn alle organisaties letterlijk verbonden, en kan iedereen gemakkelijk ruimten zoals speelplein, kookplein en aula gebruiken.

Iedereen heeft ook zijn eigen ingang en buitenruimte: overzichtelijk voor de kinderen, en nuttig om bijvoorbeeld de bibliotheek open te laten zijn wanneer de scholen dat niet zijn.

Opdrachtgever
Gemeente Meerssen / Stichting Innovo
Architect
Povše en Timmermans
Plaats
Meerssen
Opleverdatum
eind 2017

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Almsporthalle Bielefeld

Almsporthalle Bielefeld

Voor de oude Almsporthal in Bielefeld komt een nieuwe grote sporthal voor scholen en verenigingen. In deze hal kunnen ook 300 toeschouwers terecht. Naast de grote hal komt er een kleine hal in het gebouw, en ook een doelgroepenbad. Met de ruimte foyer is het gebouw ook geschikt voor grotere evenementen.

Pellikaan won de Design & Build aanbesteding omdat de gewenste faciliteiten in ons plan het best geïntegreerd werden, met een indeling die gunstig is voor de exploitatie en met aansprekende architectuur van pos4 Architekten. De opdrachtgever kon dankzij onze VR app al in de aanbiedingsfase een 3D BIM model van de hal bekijken.

Open full-screen 360 Viewer

Opdrachtgever
Gemeente Bielefeld
Architect
pos4 architekten
Plaats
Bielefeld

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


JJ-koprol.jpg

Jumping Jack, Almere

Jumping Jack, Almere

Club Pellikaan is een nieuw concept gestart: Jumping Jack. Hiermee introduceren ze een nieuw merk waarbij ze zich richten op jumpen, freerunnen en freestylen in een urban jasje. We verbouwden een tennishal in Almere om tot de eerste Jumping Jack locatie met 2400m2 aan trampolines, een foampit om moeilijke tricks te oefenen, en voldoende gelegenheid om lekker bij te komen in The Coffee Club.

Jumping Jack tijdens de opening:

Opdrachtgever
Club Pellikaan
Architect
Pellikaan
Plaats
Almere
Opleverdatum
Augustus 2016

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Lommelartimpspraycut.jpg

Sportcomplex Lommel

Sportcomplex Lommel

Na 45 jaar wordt het zwembad in Lommel vervangen door een nieuw uitgebreid centrum. Pellikaan en Optisport bundelden de krachten voor het maken van een DBFMO aanbieding voor dit project: een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie voor 30 jaar.

In het nieuwe centrum komen een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad, beide met beweegbare bodem. Het vrijetijdsdeel van het bad heeft onder meer een whirlpool, sauna, stoombad en een familieglijbaan. Voor de kleintjes is er een peuter/kleuterbad met splash elementen.

Voor de tennissers komen er vier nieuwe binnenbanen en nieuwe kleedkamers. Ook de gebruikers van de al bestaande atletiekbaan vinden in deze kleedruimten weer mooie nieuwe voorzieningen.

De nieuwe brasserie met buitenterras (met spraypark voor de kinderen) is een ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in het sportpark.

Zo vormt het nieuwe complex het hart van Sportpark de Soeverein.

Opdrachtgever
PPS: Optisport Lommel NV / Gemeente Lommel
Architect
pos4 architekten / A4 Architecten
Plaats
Lommel
Opleverdatum
voorjaar 2018

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


KJC en MFS, Heemskerk

KJC en MFS, Heemskerk

School, revalidatie en sport
KJC:
Kinderen en jongeren met een beperking vinden in dit nieuwe Kinder- en JeugdCentrum een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs waar ook revalidatie, sport en beweging aangeboden worden. En het high-tech Regionale Expertisecentrum biedt ook nog poliklinische behandelingen. Naast gewone schoolfuncties zijn hier dan ook sport- en bewegingsruimten, een hydrotherapiebad en revalidatieruimten.

Iedere functionaliteit heeft een domein met eigen entree, maar komt bij elkaar bij de plaza. In deze grote, hoge ruimte is het restaurant en je hebt er zicht op alle domeinen.

MFS: Een apart deel van het gebouw is de MultiFunctionele Sportaccommodatie (MFS) die overdag zowel door basisschoolleerlingen uit de omgeving als door het KJC gebruikt wordt. De NOC*NSF hal is ook uitstekend geschikt voor het lokale sport- en verenigingsleven.

Ontwerp, bouw, onderhoud: Voor dit Engineer, Build and Maintain contract werken we in ons team eerst het ontwerp van Architectenbureau Marlies Rohmer uit (VO→ DO→TO), waarna de bouw kan beginnen. Na oplevering blijven we 12 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van dit mooie gebouw.

Opdrachtgever
Stichting Heliomare Onderwijs i.s.m. Gemeente Heemskerk
Architect
Architectenbureau Marlies Rohmer
Plaats
Heemskerk

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Hogeschool Thomas More Rotterdam30.jpg

Thomas More Hogeschool, Rotterdam

Thomas More Hogeschool, Rotterdam

Om meer ruimte te creëren voor Thomas More Hogeschool maakte één bestaande vleugel plaats voor een nieuwbouw van drie verdiepingen. De rest van de school werd gerenoveerd. Om de beste Design & Build aanbieding te maken werkte Pellikaan vanaf het begin nauw samen met GAJ Architecten, AVS engineering, Quinta Ingenieursbureau en Barth Installatietechniek. Het resultaat is een mooi en functioneel ontwerp dat uitstekend past in de omgeving, en dat daarnaast door bouwmethode, materiaal, installatietechniek en fasering ook op technisch en financieel vlak aansluit bij de wensen van de school.

Aansluiting tussen bestaand en nieuw is gevonden door kleuren en materialen van de nieuwbouw af te stemmen op de blijvende kenmerken van het bestaande gebouw. Het uiteindelijke gebouw straalt eenduidigheid uit: één organisatie, één gebouw. De materialen zijn bovendien duurzaam, onderhoudsarm en exploitatievriendelijk.

De planning werd afgestemd op de functionaliteit van de school: het te verbouwen deel van het gebouw was alleen tijdens de zomervakantie buiten gebruik en het hele project was ruimschoots eerder gereed dan verwacht. Vanzelfsprekend vonden ingrijpende maatregelen zoals sloop- en heiwerkzaamheden zoveel mogelijk plaats in vakanties.

De duurzaamheid versterkten we met onder meer zonnepanelen, klimaatbeheersing en CO2 sturing per ruimte, warmteterugwinning en hoge isolatiewaarden. Ook de flexibiliteit van het gebouw draagt bij aan de duurzaamheid. Niet alleen kan men bij toekomstige wijzigingen de binnenwanden verplaatsen, ook de installatietechniek blijft dan per ruimte regelbaar.

Opdrachtgever
Thomas More Hogeschool
Architect
GAJ Architecten
Plaats
Rotterdam
Opleverdatum
Voorjaar 2016

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Washington18fqu001.jpg

Washington Leisure Centre

Washington Leisure Centre

Het nieuwe Washington Leisure Centre biedt vele faciliteiten waaronder een 25 meterbad en een lesbad met glijbanen, een sporthal, fitness, squashbanen en sauna en stoombad. Ook is er een kinder soft play gebied over twee verdiepingen en de extra multifunctionele hal is geschikt voor trampoline training op hoog niveau.

Na opening van het centrum is begonnen aan de buitenaanleg. Er komen 100 parkeerplaatsen en 5-a-side voetbalvelden, alsmede een nieuwe aantrekkelijke centrale plaats die het nieuwe centrum verbindt met de omgeving. De nieuwe locatie en het ontwerp van het centrum zorgen voor een uitnodigend gebouw voor de mensen in Washington, Engeland.

Het Leisure Centre vervangt het oudere centrum, dat open bleef tot het nieuwe centrum werd geopend.

Tijdens een preview event zijn verschillende leuke videos gemaakt van de faciliteiten, bekijk ze op ons Youtube kanaal.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Sunderland
Architect
Watson Batty Architects
Plaats
Washington
Opleverdatum
2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


MFC Atria, Leusden

MFC Atria, Leusden

In Leusden realiseert Pellikaan een multifunctioneel centrum voor twee basisscholen, een BSO en een gymzaal. Pellikaan is na de Design & Build realisatie ook nog 20 jaar lang verantwoordelijk voor onderhoud en energieverbruik (DBME). Door de lange termijn voorop te stellen en in de aanbesteding met dialoog duidelijk aan te geven wat belangen, doelen en kaders zijn, waren inschrijvingen van zeer hoge kwaliteit mogelijk. De voorbereiding verloopt zeer soepel en het draagvlak is groot doordat de scholen meebeslisten. De aanbieding is beoordeeld op financiën, ontwerp, duurzaamheid en samenwerkingscompetentie.

Overzichtelijke indeling
Bij de centrale ruimte met tribune ligt de speelzaal. Van hieruit bereik je leerpleinen met elk vier lokalen met concentratieruimtes. Aan de rand van het gebouw, ook weer met een directe link naar de centrale ruimte en de speelzaal, ligt de buitenschoolse opvang. De gymzaal is net los van het gebouw gepositioneerd. Dat maakt zelfstandig gebruik door groepen van buiten de school eenvoudiger.

De centrale ruimte, de speelzaal en het kleuterleerplein zijn tot een grote ruimte te maken. Het gebouw is ook op lange termijn flexibel doordat er geen dragende binnenwanden zijn wat ander gebruik mogelijk maakt. Ook dat is duurzaam. Net als de zonnepanelen en het groene dak. Ook voor akoestiek nemen we extra maatregelen om aan de nieuwste aangepaste Frisse Scholen eisen te voldoen.

Opdrachtgever
Stichting Voila
Architect
Bureau Bos Architecten
Plaats
Leusden
Opleverdatum
zomer 2017

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Pyler_203-HDR.jpg

SO/VSO De Pyler, Heerlen

SO/VSO De Pyler, Heerlen

Voor de grote onderwijsstichting Innovo realiseerde Pellikaan de nieuwe locatie voor SO/VSO De Pyler, een onderwijsinstelling voor orthopedagogisch onderwijs die behoort tot het regionale expertise centrum cluster 4- Zuid Limburg.

In een bestaand casco gebouw kreeg deze school voor speciaal basisonderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs ca 4400m2 bvo aan nieuwe faciliteiten binnen een vastgesteld budget. De school heeft ca 30 groepslokalen en praktijkruimtes voor metaalbewerking, (machinale) houtbewerking en koken. Ook zijn de nodige time-out ruimten, kantoor- en spreekruimten etc. gerealiseerd en werd de gehele buiteninrichting op de schop genomen.

Pellikaan werkt voor dit project samen met Heton Beheer, die schoonmaak, onderhoud en de levering van energie en water op zich zal nemen voor een periode van 10 jaar. Deze diensten ook tegen een vast gesteld budget voor deze 10 jaar. Dit is het tweede project waar Pellikaan en Heton samenwerken: in Vaals is een sporthal gerealiseerd met een vergelijkbaar contract voor de realisatie, onderhoud, energie en financiering.

Opdrachtgever
INNOVO stichting voor Katholiek Onderwijs
Architect
Povse en Timmermans
Plaats
Heerlen
Opleverdatum
zomer 2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur