Kopie van Hilversum_Da Costa_Hilfertsheem_web__65.jpg

Hilfertsheem College & Da Costa school, Hilversum

Hilfertsheem College & Da Costa school, Hilversum

In deze nieuwe brede school zijn een basisschool met peuterspeelzaal en BSO en een school voor beroepsgericht vmbo en mavo gevestigd. Ook is er een dubbele sporthal gerealiseerd. Pellikaan is voor dit Design & Build project geselecteerd op basis van ervaring en plan van aanpak in combinatie met financiële bandbreedte voor het PvE. Na de selectie werkten we de massastudie uit, waarbij de scholen grote invloed hadden op de indeling. Deze is multifunctioneel met klas- en praktijklokalen op drie bouwlagen. De aula/theaterruimte is samen te voegen met de speelhal van de basisschool.

Diverse gebruikersgroepen
Gedeeld gebruik is hier belangrijk. Het ontwerp is in samenwerking met gemeente, scholen en omwonenden ontwikkeld. Het buitenterrein met kunstgrasveld en zitkuil is na schooltijd beschikbaar voor de buurt en de sporthal wordt ’s avonds door clubs en verenigingen gebruikt.

Energieneutraal
Het gebouw is zoveel mogelijk energieneutraal gerealiseerd met onder meer zonneboiler, zonnepanelen, groen dak en WKO-installatie. De GPR scores zijn hoog, vooral de deelgebieden toekomstwaarde, milieu en gebruikskwaliteit scoren ruim boven de eis.

7.150 m² bvo

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
CVO 't Gooi / Stichting Proceon
Architect
RoosRos Architecten
Plaats
Hilversum

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


pano_22_bijgesneden.jpg

Sporthal Hoffenheim „Am großen Wald“

Sporthal Hoffenheim „Am großen Wald“

Op de plaats van de oude sporthal naast de school in Sinsheim-Hoffenheim werd een nieuwe sporthal van twee verdiepingen gebouwd.

Op de begane grond bevindt zich, naast een sprintbaan en een gebied voor kracht- en coordinatietraining, een kunstgrasvoetbalveld waar de jeugd van Bundesliga club TSG 1899 Hoffenheim traint.

Daarboven is een 8 meter hoge school- en verenigingssporthal geplaatst, die in drie delen gesplitst kan worden om gelijktijdig gebruik door verschillende groepen mogelijk te maken. De hal is geschikt voor alle gangbare sporten en er is een uitrijdbare klimwand. De kleedkamers en opslagruimtes zijn, net als de rest van het gebouw barrierefrei.

Door een grote glaspartij is de ruime foyer aangenaam verlicht, waardoor de ruimte zeer geschikt is voor evenementen van de school of verenigingen.

Dit is het tweede project dat Pellikaan in Duitsland succesvol realiseerde met de Dietmar Hopp stichting. Eerder bouwden we een sporthal voor het gymnasium in Sankt Leon-Rot.

Opdrachtgever
Dietmar Hopp Stiftung GmbH, Sankt Leon-Rot
Architect
Vorfelder Architekten- und Planungsgesellschaft mbH, Walldorf
Plaats
Sinsheim-Hoffenheim
Opleverdatum
Frühjahr 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


3Z1A3632.jpg

West Bromwich Leisure Centre

West Bromwich Leisure Centre

De grote Engelse exploitant van gemeentelijke sportcentra Places for People Leisure won het DBMO contract voor het nieuwe West Bromwich Leisure Centre. Het centrum biedt een 25 meter bad, lesbad, saunagedeelde, sporthal, fitness, studio’s, een café, en een speciaal kinderspeelgebied.

Als hoofdaannemer was Pellikaan vanaf de aanbestedingsfase betrokken, nauw samenwerkend met de exploitant en de architect Roberts Limbrick Architects om dit design & build sportcentrum te ontwikkelen naar een hoge kwaliteit en haalbaarheid.

Lokale betrokkenheid was belangrijk voor dit project, en werd gestimuleerd door het enthousiasme en de support van Gemeente Sandwell. Zo profiteren studenten van “Future Skills Sandwell” van het centrum via stages en werkgelegenheid. Dit begon al tijdens de bouw waarbij studenten betrokken waren. Samenwerking met de gemeentelijke organisatie”Think Local” optimaliseerde lokale betrokkenheid verder: 70% van de werkzaamheden werd lokaal uitbesteed.

Lees ook het bericht “Het verschil maken in West Bromwich” met gemeente: “Mix stelt toekomst centrum veilig”, Sport England: Sport England: “Praktisch voorbeeld andere gemeenten”, exploitant: “hoogwaardige en kostenefficiënte sportvoorziening”.

Klik hier voor een full-screen weergave.

Opdrachtgever
PPS: Places for People Leisure / Gemeente Sandwell
Architect
Roberts Limbrick Architects
Plaats
West Bromwich
Opleverdatum
mei 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Brede school, Culemborg Oost

Brede school, Culemborg Oost

De nieuwe Brede School Culemborg Oost is een nieuwe, gezonde en milieuvriendelijke school die ruimte biedt aan twee basisscholen, bso en een peuterspeelzaal. Er zijn 16 groeps-, 4 wissel- en 2 speellokalen en een peuterspeelzaal gerealiseerd rondom een centrale ontmoetingsruimte. Deze multifunctionele ruimte is met meandermeubels flexibel in te richten, hij kan zelfs uitgebreid worden naar de speellokalen door middel van beweegbare wanden. Het Design & Build project werd met een private financieringsvorm “Huren als een Eigenaar” gerealiseerd.

Energieneutrale school
Het gebouw is energieneutraal; er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. Daarvoor zijn maatregelen genomen in drie categorieën: energiezuinigheid, energieopwekking en opslag van warmte en koude.

Energiezuinig door o.a. LED verlichting, hoge isolatiewaarden, lage temperatuur verwarming. Energieopwekken gebeurt met 750 m² PV zonnepanelen. Opslaan van warmte en koude gebeurt met warmtepompen en een WKO installatie. Zo kan zomerse warmte worden bewaard voor verwarming in de winter en winterse koude voor koeling in de zomer.

EPC<0,5 (minder dan de helft van het bouwbesluit) //  Frisse Scholen Klasse A // Binnenluchtkwaliteit Klasse B // Ca. 3.000 m² bvo

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Stichting Accommodatiebedrijf Culemborg / Gemeente Culemborg
Architect
DMV Architecten
Plaats
Culemborg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


_P0Y2827.jpg

Hockeyclub Düsseldorf

Hockeyclub Düsseldorf

De gerenommeerde Düsseldorfer Hockeyclub DHC gaf Pellikaan opdracht voor de bouw van het nieuwe clubhuis met hockeyhal, naar een ontwerp van DMP Architekten.

Het hele gebied van 37.000 m² is volledig getransformeerd door de Club. De kern van het trainingscentrum is het verhoogde clubhuis met aansluitend een hockeyhal. Het clubhuis is verdeeld in twee delen. Op de begane grond bevinden zich horeca, lounge, keuken en andere ruimtes. Op de verdieping zijn een gemeenschappelijke ruimte, team vergaderzaal, kantoren en werkruimtes rondom een foyer.

Vanuit de foyer op de eerste verdieping heeft men toegang tot een groot terras op het westen en een observatiedek aan de zuidoostkant. De grote hockeyhal met tribune is ook geschikt voor gehandicaptensport.

Opdrachtgever
Düsseldorfer Hockey Club 1905 e.V.
Architect
DMP Architekten
Plaats
Düsseldorf
Opleverdatum
Februari 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


De Ring IJmuiden_033.jpg

Brede School De Ring, IJmuiden

Brede School De Ring, IJmuiden

Sporthal Zeewijk in IJmuiden is gerealiseerd in het complex De Ring, samen met sportcafé Smash!, basisschool De Zefier en peuterspeelzaal Zoeff! Een slingerende gebouwplint verbindt de gebouwdelen. Door ruimtes te schakelen en voorzieningen te delen zijn er veel mogelijkheden om het onderwijs en de sport optimaal te kunnen laten functioneren. Iedere gebruiker is herkenbaar en eigen door kleurgebruik. De participanten hebben elk een eigen entree die uitkomt in de gezamenlijke ruimte die het hart van het gebouw vormt.

Milieumaatregelen ver boven richtlijnen
Ontwerpelementen als compacte gebouwvorm, hoogwaardige isolatie en voldoende daglicht zorgen voor een lager energieverbruik. Ook bevat De Ring duurzame en milieuvriendelijke technologie waaronder een sedum groen dak, zonnepanelen en -boilers en het creëren van een gelijkmatig binnenklimaat door massa toe te voegen aan het gebouw. Verder zijn er WKO prefab betonpalen toegepast, de zogeheten comfortpalen. In 255 van de 355 heipalen zitten leidingen die aan de cv-installatie zijn gekoppeld.

Pellikaan gebruikt voor haar eigen sportcentra het BaOpt systeem (Bauer Optimalisatie). Zij realiseerde zo’n systeem bij dit project voor het eerst bij een externe opdrachtgever. BaOpt is een hightech regeling voor binnenklimaatinstallaties gebaseerd op de nieuwste sturings-en sensortechniek. Het stuurt afhankelijk van de bezetting in de ruimtes en houdt de luchtkwaliteit daar perfect. Installaties met BaOpt zijn zuiniger dan andere installaties.

Door inzet van deze en andere technologieën heeft De Ring een gemiddelde GPR score van maar liefst 9,04. (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn voor duurzaamheid.) Om aan het huidige bouwbesluit te voldoen is een GPR score van ca 6 nodig.

Artikelen over de technieken: “WKO-prefab heipalen leveren elke dag geld op” uit de Prefab Beton uitgave (www.ab-fab.nl) en Comfortpalen: bron en fundering in één uit het Vakblad Warmtepompen.

Kijk 360º in het rond in Brede School De Ring in IJmuiden.


Klik hier voor een full-screen weergave.

 

Opdrachtgever
Gemeente Velsen
Architect
SP Architecten
Plaats
IJmuiden

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Pellikaan Gorinchem_web_53.jpg

Brede School Schuttersplein, Gorinchem

Brede School Schuttersplein, Gorinchem

Brede School Schuttersplein vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen door samenwerking tussen instellingen. Een pedagogische, zorg-, opvang- en vrijetijdsinfrastructuur voor kinderen van 0 tot 20 en hun ouders. Er zijn een basisschool, gymzaal, een ZML-school voor leerlingen van 4 tot 20 jaar, kinderopvang, peuterspeelzaal en BSO. Ook Stichting Syndion, die dienstverlening en ondersteuning biedt aan kinderen en jongeren met een handicap en hun ouders is in Het Schuttersplein gevestigd.

Het ontwerp voorziet naast klas- en praktijklokalen in een snoezel- en therapieruimte. In binnentuinen kunnen leerlingen in een beschermde omgeving buiten zijn. Er is bijzondere aandacht gegeven aan de buitenruimte, waar het shared-space principe is toegepast: de halen-brengen zone kan worden afgesloten zodat een speelplaats ontstaat. De speelpleinen en het voetbalveldje zijn ’s avonds toegankelijk voor mensen uit de wijk.

Het Schuttersplein heeft een zeer aangenaam klimaat. Zo zorgt het innovatieve SchoolVision verlichtingssysteem, net als het ritme van het daglicht, voor een stimulerende, ‘natuurlijk’ verlichte omgeving. Ook worden milieuvriendelijke technieken toegepast zoals luchtwaterwarmptepomp, een WKO installatie met comfortpalen, zonnepanelen en zonneboiler, die bijdragen aan een Frisse Scholen Klasse B status en aan de zeer hoge GPR score van 8.6 (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn voor duurzaamheid – norm 6).

 

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Gorinchem
Architect
DMV Architecten
Plaats
Gorinchem

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


D1UC0256.jpg

Turnhal katholieke school Hamburg

Turnhal katholieke school Hamburg

De nieuwe tweeveld turnhal voor de katholieke school voor basis en voorgezet onderwijs St. Paulus in Billstedt werd gebouwd met duurzaamheidscriteria. Er is een groen dak gerealiseerd en de hal is uitgerust met de nieuwste fotovoltaïsche technologie. Een groot deel van de stroom wordt zo zelf opgewekt. Aan de voorkant, naast de hal komt een klimwand. Het ontwerp van de nieuwbouw past goed bij de kerk in de buurt door de hoge, smalle ramen en de details in de gemetselde gevel.

De bouwtijd van dit project was slechts een half jaar. Dat was mogelijk doordat we de Pull Planning Methode ingezet hebben.

Opdrachtgever
Katholischer Schulverband Hamburg
Architect
schmersahl / biermann / prüßner
Plaats
Hamburg
Opleverdatum
januari 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


201104PellikaanMixx002.jpg

De Mixx Herselt

De Mixx Herselt

Naast twee grote sporthallen van 9 m hoog, vinden de sporters hun ding in gevecht- en danszalen, in de fitness of in de squash. Beginnende skiërs of iemand die wil oefenen alvorens op wintersport te vertrekken kan dat op een ‘Skirol’. Fitness en Skirol worden in concessie uitgebaat.

Kinderen kunnen er opgevangen worden en zich bezig houden in de knutselruimte of in een beveiligde buitenruimte. Voor ouderen is er een kookatelier en verenigingen vergaderen er.

Iemand die het wat rustiger wil doen, kan een boek lenen in de ruime bibliotheek of opzoekingen doen in het heemkundig lokaal, of een tentoonstelling bekijken.

Dorstigen en de hongerigen vinden ongetwijfeld hun weg naar de cafetaria met ruim buitenterras. De cafetaria wordt door een lokale concessionaris gerund.

Een aantal gemeentelijke diensten hebben er onderdak.

Opdrachtgever
Gemeente Herselt
Architect
Architectengroep A4
Plaats
Herselt
Opleverdatum
maart 2011

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Zwembad in Werdohl

Hallenbad Werdohl

Nieuwbouw van een functioneel binnenzwembad in Werdohl.

Het doel van het bouwproject is in het bijzonder het garanderen van school- en clubzwemmen om het algemeen belang te waarborgen.

Het nieuwe gebouw wordt naast het bestaande buitenzwembad gebouwd.

Essentiële elementen van de zwemwatertechnologie, de warmteopwekkingsinstallaties en de MSR-installaties van het buitenzwembad zijn ook ontworpen voor de werking van het nieuw te bouwen bouwproject en kunnen hiervoor gebruikt worden.

Opdrachtgever
Bäderbetriebe Werdohl GmbH
Architect
Pos4 Architekten
Plaats
Werdohl

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Paul Gerrits
Geschäftsführer


201202pelzoestamig04.jpg

De Zoest Zoersel

De Zoest Zoersel

Voor de bouw van het sportcomplex De Zoest te Zoersel hebben 2 sportclubs de handen in elkaar geslagen.

Enerzijds is er de volleybalclub VOC Amigos die beschikt over een sporthal, een fitnessruimte met inkijk in de sporthal, een eigen cafetaria, kleedkamers en sanitairen.

Anderzijds is er de turn– en danskring TSITL die in het complex beschikt over een turnhal van 26x22m, met aanloopzone en een danszaal, 24x17m, een cafetaria op maat van de turnsters en eigen kleedkamers en sanitair.

Opdrachtgever
VOC Amigos & TSITL
Architect
Architectengroep A4
Plaats
Zoersel
Opleverdatum
31 januari 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


kelmis17565scr_6ef79f1ba7eb995.jpg

Zwembad Kelmis

Zwembad Kelmis

Vlak bij het drielandenpunt bouwden we een energiezuinig bad met efficiënte indeling ten aanzien van controle. Vanuit de badmeesterruimte, waar zich ook de kassa bevindt, is niet alleen het bad, maar ook de entree, cafetaria en kleedruimten te zien waardoor de personele bezetting tot een minimum beperkt blijft. Eenmaal binnen vindt de bezoeker zowel een sportbad als ook een instructiebad, kinderbad en cafetaria. Het zwembad biedt dezelfde mogelijkheden voor mensen zonder en met een beperking door onder andere rolstoelliften en een speciale zwembadtrap te voorzien.

Energiezuinig
Ook aan het milieu is veel aandacht besteed, wat ook leidt tot lagere bedrijfskosten. Daarvoor zijn maatregelen genomen variërend van isolatie, rolafdekking op de baden om warmteverlies te beperken en waterbesparing op douches tot regenwateropvang, energiezuinige verlichting, warmteterugwinning en zonneboilers. Ook wordt 70% van het zwembadwater via een maatwerk waterzuiveringsinstallatie hergebruikt.

Opdrachtgever
Gemeente Kelmis
Architect
Pos 4
Plaats
Kelmis

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur