Borgerschool Joure_032 bijgesneden.jpg

Brede school, Joure-zuid

Brede school, Joure-zuid

De Brede school in Joure-zuid is een veelkleurig gebouw op een parkachtig perceel. Het thema is `Kleuren in het park’. De verschillende gebruikers hebben elk een eigen inhoudelijke kleur gegeven aan de Brede School en haar programma. Het gebouw is ook letterlijk veelkleurig: elke participant koos een eigen kleurenpalet dat past bij de eigen identiteit en de gewenste sfeer. Door de grote verscheidenheid aan planten kleurt het park rond de school mee met de seizoenen.

Het gebouw heeft volumegarantie: er is vooraf berekend wat het maximale energieverbruik zal zijn. Het energieverbruik wordt onder meer beperkt door een goede isolatieschil. Pellikaan besteedde maximale aandacht aan de kwaliteit van het gebouw en stemde vervolgens de installaties af op de eisen en wensen van de gebruikers. Zo werd een comfortabele leer- en werkomgeving gecreëerd met een bijzonder laag energieverbruik.

De brede school biedt een thuis aan 2 basisscholen, kinderdag- opvang, buitenschoolse opvang, centrum voor de kunsten, kantoor voor een  welzijnsorganisatie, gymzaal (tevens te gebruiken als theater) en is voorzien van een parkachtig buitenterrein.

Het project bevat duurzame aspecten, zoals een groen dak, triple beglazing, duurzame houten en Rockpanel gevels, en voldoet ruimschoots aan Frisse Scholen Klasse B.

Brede School Joure Zuid is op een innovatieve manier aanbesteed volgens een DBMO model. Lees verder.

Totaal: 4.300 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente De Friese Meren via Facilicom Service Group
Architect
Bureau Bos
Plaats
Joure
Opleverdatum
juli 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Stiennen Flier Joure_016-HDR.jpg

Sportief Knooppunt, Joure

Sportief Knooppunt, Joure

Het sportief knooppunt Joure is een uitbreiding van het bestaande zwembad met een sporthal en een recreatieve uitbreiding van het bad aan de ligweide met een wildwaterbaan van ruim 70 m en een ovale geïsoleerde glijbaan van 55 m lang en een plonsbad waar beiden in uitkomen. Samen met het zwemmersterras is hier een geheel nieuwe tropische ambiance gecreëerd. Het buitenbad van 150 m2 is af te dekken om energieverlies te voorkomen.

Ook binnen zijn vele maatregelen genomen voor nu en de toekomst om de zweminstallaties zo energiezuinig mogelijk te maken, bijvoorbeeld lage weerstand filters, en een korte tracé van de badwaterleidingen met weinig bochten.

De sporthal heeft een vloeroppervlak van 28 x 48 m en is met scheidingswanden in drieën op te delen. De toestellenberging is één grote ruimte waardoor toestellen in de verschillende zalen uit te wisselen zijn, zonder door de zaaldelen te hoeven lopen. Verder worden in de toestellenberging extra grote en verhoogde deuren geplaatst voor het grotere materiaal.

Een deel van het gebouw is bestaand, maar de nieuw- en oudbouw zijn als één geheel ontworpen met een nieuwe uitstraling. De glazen gevelelementen in de nieuwe bouwdelen maken het gebouw licht en duidelijk herkenbaar. ’s Avonds worden deze gevelelementen met LED verlicht. In het heldere overzichtelijke sportgebouw kunnen gebruikers en beheerders prettig sporten en werken in een compact en betaalbaar gebouw.

De Leeuwarder Courant probeerde de glijbanen uit:

Opdrachtgever
Gemeente Joure
Architect
Hooper Architects
Plaats
Joure

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


LisseWaterkanten_182_3072.jpg

Sportcentrum De Waterkanten, Lisse

Sportcentrum De Waterkanten, Lisse

De sporthal in Design & Build Sportcentrum De Waterkanten is in drie delen op te splitsen en biedt zitplaatsen aan 200 toeschouwers. Ook bij het 25 meter wedstrijdbad zijn 100 zitplaatsen. Het heeft verder een duikplank en een beweegbare bodem. Ook het instructiebad heeft een beweegbare bodem. Bij het recreatiebad zijn bubblebanken, een stroomversnelling, een whirlpool, een glijbaan van 60 meter, en voor de kleintjes een peuterbad. Daarnaast zijn er twee gymzalen en algemene ruimten voor onder meer horeca. Samen is dat ca. 2.500 m² aan zwembad en 5.900 m² aan sporthal met voorzieningen. Verder wordt er een parkeergarage gebouwd voor 150 auto’s. Zowel leerlingen van de naastgelegen school als ook verschillende lokale sportverenigingen zullen gebruik maken van het gebouw.

De Waterkanten is een groot nieuwbouwproject met diverse woonwijken, sportfaciliteiten, scholen, waterrecreatie en horeca. Voor het hele plan van de Waterkanten is hoog ingezet op duurzaamheid. Zo is het sportcentrum aangesloten op een warmte-koude opslag en gaat de opdrachtgever uit van een GPR-score van 9. Hierbij wordt er getoetst op energieverbruik, milieubelasting, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Ook worden er maatregelen genomen om het energieverbruik (EPC-score) 10% lager te laten zijn dan de geldende normen. Bij de isolatie van het sportcentrum gaat Pellikaan bijvoorbeeld uit van een Rc-waarde van 5 en krijgt het zwembad drievoudige beglazing.
Totaal 6700 m² BVO

zie ook www.dewaterkanten.nl

Opdrachtgever
PPS Gemeente Lisse / ABC Vastgoed
Architect
pos4 en Strategie architecten
Plaats
Lisse

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


de Melodie_115 aang.jpg

Brede school De Melodie, Rijswijk

Brede school De Melodie, Rijswijk

Pellikaan realiseerde brede school De Melodie in de Muziekbuurt in Rijswijk. In één gebouw is er plaats voor een school, (buitenschoolse) opvang, sport en cultuur. Zo vind je er naast de verschillende stam- en groepslokalen een theatertribune, een speellokaal en een sportzaal. Kinderen kunnen hierdoor in één gebouw deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het gebouw voldoet ruimschoots aan de eisen van het Frisse Scholen programma. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema. Een van de maatregelen is het dak van de schoollokalen dat is bekleed met sedum. Dit groene dak heeft vele voordelen. In de winter houdt het de ruimte onder het dak warmer en in de zomer koeler. De vetplanten isoleren niet alleen warmte maar ook geluid. Daarnaast slaan de plantjes regenwater op en heeft de dakbedekking een lange levensduur. Verder is er hoogwaardige isolatie toegepast en is het gebouw is zo compact mogelijk opgesteld. Dat is ook gunstig voor het verbruik. Ten slotte wordt er warmte teruggewonnen via de ventilatie.

Totaal: 2358 m2

Opdrachtgever
Gemeente Rijswijk
Architect
DMV Architecten
Plaats
Rijswijk
Opleverdatum
eind 2013

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Aventurijncollege_176.jpg

Aventurijncollege, Bergen op Zoom

Aventurijncollege, Bergen op Zoom

Het Aventurijncollege is een school voor speciaal onderwijs die Pellikaan als hoofdaannemer in een Design & Build traject realiseerde.

Het voortraject, de ontwerpfase van het project, verliep voortvarend doordat Pellikaan de verschillende partijen zoals de architect, de onderaannemers, de opdrachtgever en de gebruiker hier samen aan liet werken volgens het idee van `concurrent engineering’.

Bijzonder aan deze school voor speciaal onderwijs (REC4, het Regionaal Expertise Centrum) is bijvoorbeeld dat er afzonderlijke ingangen en schoolpleinen zijn voor de onderbouw, bovenbouw en de mozaïekgroepen om meer rust op school te creëren. Verder worden de binnenwanden afgewerkt met onderhoudsarm en vandalismebestendig melamine.

De 22 klaslokalen hebben een standaard grootte, waardoor de leerlingen, in de kleine groepen, meer ruimte per leerling hebben. Verder zijn er vijf praktijkruimten voor houtbewerking, metaalbewerking, een binaslokaal, zorg & welzijn, en voor consumptieve beroepen. Deze lokalen liggen centraal op de begane grond. Ook de aula ligt centraal.

De school is opgebouwd met prefab beton. Dit zorgt voor een schone bouw en een snelle bouwtijd.

BVO: 3000 m2

Opdrachtgever
Gemeente Bergen op Zoom
Architect
DMV Architecten
Plaats
Bergen op Zoom

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


P1030065.JPG

Sportcentrum, Detmold

Sportcentrum, Detmold

Na slechts negen maanden bouwtijd rollen en vliegen in deze nieuwe multifunctionele hal de ballen in het rond, maar ook atleten en sportklimmers vinden ideale voorzieningen. Naast faciliteiten voor ver-, hoog-, en polsstokhoogspringen heeft de hal een werpkooi en een acht meter hoge en vijftien meter brede klimwand.

Goede indeling bevordert multifunctionaliteit
Het sportgebouw biedt door een goede indeling de mogelijkheid zowel schoolsport, vereningssport en sportevenementen plaats te bieden als ook congressen en culturele evenementen. Met deze voorbeeldindeling vult de nieuwe sporthal in Deltmold het culturele en sportlandschap prima aan, en vertegenwoordigt het de huidige sporthallenbouw uitstekend.

Passivhaus
Pellikaan bouwde hier een hal die niet alleen qua uiterlijk maar ook met betrekking tot energieverbruik de laatste stand van zaken reflecteert. De overtuigende architectuur werd onder het concept van een Passivhaus gedaan en onderstreept de grote ecologische betrokkenheid van de stad. De nastrevenswaardige duurzaamheid van de sociale en economische omgeving worden hiermee ook gewaarborgd en verwezenlijkt.

Opdrachtgever
Eigenbetrieb Schulen des Kreises Lippe
Architect
SBP
Plaats
Detmold
Opleverdatum
februari 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


papendrechtbijgesneden_141113Sportcentrum Papendrecht0322.jpg

Sportcentrum Papendrecht

Sportcentrum Papendrecht

De gemeente koos het plan van Pellikaan voor dit gloednieuwe sportcomplex omdat dit het beste aansloot bij de eisen aan vooral functionaliteit en duurzaamheid. Voor de aanbesteding (op basis van een vooraf vastgesteld budget) maakte Pellikaan gebruik van de kennis en jarenlange ervaring die zij hebben met realisatie en exploitatie.

Het buitenbadencomplex heeft een peuterbad, een waterspeeltuin en een recreatiebad met glijbanen en een wedstrijdbad met een apart duikgedeelte. Daaromheen een grote ligweide en een sportveld. De overdekte zwemaccommodatie bestaat uit een wedstrijdbad met acht banen, een instructiebad en een peuterbad. De dubbele sporthal is in zes delen op te splitsen, heeft een tribune en een galerij, en is ook geschikt voor grote evenementen. Alle functies zijn toegankelijk vanaf de ruime entree. Centraal ligt een grote horecagelegenheid met directe toegang tot de tribune. Ook zijn parkeergelegenheid en een fietsenkelder gerealiseerd.

Het totale project kent een groot pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van warmte en energieopwekking, isolatie, verlichting, waterverbruik en materiaalkeuze. Enkele maatregelen zijn: drievoudige isolatie, warmteterugwinning op lucht en water, energiezuinige verlichting, zelfsluitende waterkranen, hergebruik van spoelwater, zwembadfilters met een verlaagde weerstand en een zonneboiler.

Het complex biedt ruim 9.000 m² aan overdekte ruimte voor recreatieve en professionele sport en ruim 7.000 m² voor buitensport en -recreatie. Er is ca. 2.500 m² wateroppervlak en ca. 2.500 m² sportvloer.

Op Youtube verschijnen regelmatig bouwjournaals van RTV Papendrecht

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Papendrecht
Architect
Hooper Architects, Oosterhout
Plaats
Papendrecht

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


DL-Farnham120.jpg

David Lloyd Club Farnham

David Lloyd Club Farnham

Deze nieuwste David Lloyd club biedt de bekende variatie in faciliteiten die bij deze luxe clubs hoort. Diverse binnen- en buiten racquetsporten, binnen- en buitenbaden, fitness en dans studio. Het is een echte familieclub door de aanwezigheid van een restaurant, vergaderruimte, lounge, crèche, familiekamer, Kids Zone etc .

Op deze locatie creëerde David Lloyd Leisure ook de grootste Amida Spa van de keten. Een voor Engeland zeer bijzonder saunalandschap werd hier gerealiseerd. Met Pellikaan’s ruime ervaring met dergelijke faciliteiten in Duitsland en Nederland waren wij een waardevolle partner in de ontwikkeling van dit concept voor David Lloyd Leisure.

Bekijk ook het foto album en Youtube filmpje van David Lloyd Leisure.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
David Lloyd Leisure
Architect
HCD Architects
Plaats
Farnham
Opleverdatum
november 2011

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


anniemgsmidtschool_086.jpg

Annie M.G. Schmidt School, Hilversum

Annie M.G. Schmidt School, Hilversum

Op het Laapersveld zijn twee nieuwe schoolgebouwen als Construct & Build project gebouwd: de Gooise Praktijkschool en de Annie M.G. Schmidtschool. Het gaat om twee los van elkaar staande panden die toch één geheel vormen. Wegens de ligging langs een spoorweg zijn aanvullende maatregelen genomen om geluidsoverlast te voorkomen.

De Annie M.G. Schmidt school (Speciaal Basisonderwijs) heeft een gymzaal die ook gebruikt wordt door de naastgelegen Gooise Praktijkschool (ook door Pellikaan gerealiseerd).

In Hilversum verhuisden diverse scholen naar nieuwe locaties. Om steeds onderdak te kunnen bieden aan de leerlingen, zijn de gebouwen na elkaar gerealiseerd.

Totaal 3.300 m² BVO.

Open full-screen 360 viewer

Opdrachtgever
Gemeente Hilversum
Architect
SP Architecten
Plaats
Hilversum
Opleverdatum
24 november 2011

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


P1040793-1-.JPG

Recreatiebad monte mare, Bedburg

Recreatiebad monte mare, Bedburg

In Bedburg werd in samenwerking met monte mare Architekten & Ingenieure in ca. 15 maanden een exclusief sport-, wellness, health- en saunacentrum gerealiseerd. Op een oppervlakte van ca. 6.700 m² is de combinatie van een modern zwembad met een hoogwaardig, exotisch Lifestyle-Resort goed gelukt. Met een wateroppervlakte van ca. 650 m² is dit een van de grootste baden in de regio. In het zwembadgedeelte bevinden zich een 25 mtr. wedstrijdbad met een 1 mtr. en 3 mtr. springplank, instructiebad, kinderbad net als warmtebanken en een relaxgalerie.

Voor het interieur van het wellnessgedeelte heeft Monte Mare de firma Wellverde opdracht gegeven. Zij hebben gezorgd voor een betoverende Balinese sfeer. In het mooie waterrijke landschap bevinden zich diverse sauna’s en baden.

Binnen zijn extra sauna’s beschikbaar, net als relaxruimtes, speciale douches etc. Op de verdieping zijn de behandelkamers gesitueerd samen met het solarium en een Indonesisch modderbad.

Het zwembadwater wordt verwarmd door middel van warmteterugwinning, waar gebruik wordt gemaakt van verwarmd rivierwater. Door het toepassen van diverse innovatieve technieken en materialen worden de energiekosten belangrijk verlaagd.

Deze opdracht werd als PPP-contract aan het samenwerkingsverband monte mare en Pellikaan gegund.

Opdrachtgever
monte mare Unternehmensgruppe / Gemeente Bedburg
Architect
monte mare Architekten und Ingenieure
Plaats
Bedburg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


nieuwehorne_056.jpg

Sportcomplex, Nieuwehorne

Sportcomplex, Nieuwehorne

In Nieuwehorne is een duurzaam sportcomplex gerealiseerd met onder meer sporthal, tennisclubhuis, tennisvelden, (kunst)grasvelden en grastrimbaan. Op allerlei manieren zette Pellikaan duurzame technieken in en hergebruikt materialen. Het energieverbruik zo laag mogelijk houden is een belangrijke succesfactor bij de exploitatie.

Energiedak en windturbines
Blikvanger vormt het groene, golfvormige dak van de sporthal, dat gedeeltelijk een energiedak is waarmee de hal wordt verwarmd. Twee windturbines zorgen voor elektriciteit. De groene vlakken op de zijwanden van de sporthal geven een luchtfoto weer van het omliggende landschap.

Hergebruik en sensoren
Opvallend is dat materialen en gras van de bestaande voetbalvelden werden hergebruikt. Dit spaarde aanschaf- en transportkosten, en de nieuwe grasmat was zo veel sneller klaar voor gebruik. Bewegingsensoren zorgen dat de verlichting en het ventilatiesysteem in de sporthal geen energie verspillen wanneer de ruimte niet in gebruik is.

Het totaalplaatje van Nieuwehorne vormt een aangenaam complex waar je sportief nieuwe energie op kunt doen, terwijl het complex zelf zo min mogelijk energie vraagt, ofwel `sporten in een groen jasje’.

Opdrachtgever
Gemeente Heerenveen
Architect
Strategie Architecten
Plaats
Nieuwehorne
Opleverdatum
december 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


DenHam_70.jpg

Brede school Twenterand, Den Ham

Brede school Twenterand, Den Ham

Voor een nieuwe wijk in Den Ham zijn twee basisscholen met 18 lokalen gerealiseerd, alsmede een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een bibliotheek en een centrale multifunctionele hal met tribune.

In deze galerijschool hebben twee lokalen steeds een eigen entree met garderobe en toilet. Dit ontwerp creëert een kleinschaligheidsgevoel, verhoogt de veiligheid, en vermindert de benodigde oppervlakte voor gangen. In het midden van het gebouw, omringd door de klaslokalen, zijn verwerkingsruimtes voorzien. Deze buitenklassikale werkruimten kunnen bijvoorbeeld ingericht worden als computerruimte of speelgebied. Door beweegbare scheidingswanden zijn zowel deze ruimtes als ook een deel van de groepsruimtes multifunctioneel inzetbaar.

Door de bereikbaarheid van buitenaf bij alle lokalen, en de flexibele ruimte-indeling kan het gebouw in de toekomst eenvoudig aangepast worden aan veranderende gebruikswensen.

Het groene dak en warmte-koudeopslag systeem dragen bij aan een duurzame exploitatie van de nieuwe school.

Opdrachtgever
Gemeente Twenterand
Architect
DMV Architecten, Kerkrade
Plaats
Den Ham
Opleverdatum
25 mei 2012

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur