Ukkel6hal.jpg

David Lloyd Club Ukkel

David Lloyd Club Ukkel

David Lloyd Club Ukkel ligt in de majestueuze, lommerrijke setting van een kasteel ten zuiden van Brussel. Het uitgebrande kasteel is gerenoveerd en biedt nu een adembenemend uitzicht vanuit fitness en zwembadgebied. Pellikaan herstelde de karakteristieken van het monumentale gebouw aan de hand van ansichtkaarten en andere bronnen.

Om het landschap niet te verstoren is de tennishal onder de ondergrondse parkeergarage gebouwd en werd de uitbreiding (fitness en zwembad) lager op de helling gesitueerd zodat het uitzicht vanaf de straat ongewijzigd bleef.

Het luxueuze gevoel wordt voortgezet in de hoge kwaliteit afwerking in heel het gebouw. Met meer dan drie hectaren grond en 10.000m2 binnenruimte heeft het centrum een fitness, studio’s, tennisbanen, vier zwembaden, bubbelbad, sauna’s en een Turks stoombad. Er zijn ook een kinderopvang, een restaurant en bar, een schoonheidssalon en kapper. Het buitenbad wordt het hele jaar verwarmd voor optimaal comfort en gebruik.

Dit zeer unieke project is een lust voor het oog.

Opdrachtgever
David Lloyd Leisure
Architect
Van Eetvelde
Plaats
Brussel
Opleverdatum
september 2004

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Villa Flora, Venlo

Villa Flora, Venlo

Voor de Floriade 2012, een mondiale tuinbouwtentoonstelling die in het Venlo GreenPark wordt gehouden, is Villa Flora gerealiseerd in opdracht van de Regio Venlo. In de combinatie van expositiehal en kantoorruimte vinden na de Floriade verschillende innovatieve bedrijven onder meer in de agrobusiness een onderdak. Pellikaan is via een Europese aanbesteding geselecteerd om dit project volgens Construct en Build opdracht te bouwen.

Het markante gebouw is uiterst duurzaam, ontworpen volgens het cradle-tocradleprincipe. Het duurzame, aangename gebouw vol groen in een heerlijk groene omgeving is een aanwinst voor de toekomst van de Regio Venlo, de tweede Greenport van Nederland.

Voetafdruk

De energiebehoefte van Villa Flora is tot een minimum beperkt door een ingenieus verlichtingsregelsysteem, gebruik van zeer energiezuinige verlichting, warmte-koudeopslag en hoge isolatiewaarden van glas- en dakmaterialen. Daarnaast wordt optimaal gebruik gemaakt van hernieuwbare energie (zonne-energie, aardwarmte, biovergisting) om ook tijdens gebruik een zo klein mogelijke voetafdruk achter te laten.

Bekijk filmpje over opening op Youtube.
Lees meer

Opdrachtgever
Regio Venlo
Architect
Jón Kristinsson
Plaats
Venlo

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Vrijetijdsbad Oktopus Siegburg

Vrijetijdsbad Oktopus Siegburg

Pellikaan creëerde een aantrekkelijke sport, fitness, wellness en recreatiewereld, met renovatie van een binnen- en buitenbad (50m).

De grootste attractie is het duikcentrum met Duitslands diepste duiktoren van 20,5m. Duikers kunnen er op expeditie in de “ruïnes van de verdronken stad Atlantis”. De krachtige surfinstallatie is een grote uitdaging voor surfers. Met 60 km/uur maakt het water hier de perfecte golf. Er is een glijbaan met vier snelle banen, een enorme band glijbaan en twee turbo glijbanen die geschikt zijn voor wedstrijden.

Naast de fitness, biedt het wellnessgebied sauna, stoombad en behandelkamers. Het vriendelijke “Cityhotel Oktopus” dat aan het centrum verbonden is biedt 57 moderne kamers, interessante gethematiseerde suites, vergaderruimten en een mooi ingericht restaurant met café, bar en lounge.

Het Oktopus is ecologisch en economisch zeer evewichtig door implementatie van diverse efficiency maatregelen. De bijzondere attracties en het gebruik van duurzame energie garanderen succes op lange termijn. Het Oktopus zal daarmee de standaard zijn voor veel centra.

Opdrachtgever
sab AG Friedrichshafen
Architect
FormA Architekten
Plaats
Siegburg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


brxpasteur3DSC_2144.jpg

Pasteur Instituut Brussel

Pasteur Instituut Brussel

De karakteristieken van het voormalige Pasteur Instituut werden bewaard en gerenoveerd terwijl een zijn modern kantoorgebouw achter de gevel werd gebouwd. Midden in het Europese hart van Brussel is de Beierse vertegenwoordiging voor de EU hier nu gehuisvest. Het oorspronkelijke kasteel en villa bieden nu kantoren en een multifunctionele zaal voor 250 mensen.

De uitbreidingen worden gekarakteriseerd door hedendaagse architectuur van staal en glas met een minimalistische benadering en veel transparantie. De lichtheid en het contrast van de materialen benadrukken het historische karakter en details van de bestaande gebouwen.

Het bijzonder hoge afwerkingniveau geeft de kantoren een luxe uitstraling. Alle lay-outs, materialen en technieken werden zorgvuldig gekozen om de bestaande omgeving aan te vullen en verbeteren. Dit is een zeer indrukwekkend project.

Opdrachtgever
Conception et Coordination Léopold
Architect
Archi + I / Cerau
Plaats
Brussel
Opleverdatum
juli 2004

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Brede School Duinterpen, Sneek

Brede School Duinterpen, Sneek

Het werk betreft het bouwkundige en installatietechnische advies, ontwerp, engineering, voorbereiding, begeleiding én realisatie van de Brede School. Naast een zeer fraai ontwerp is ook bijzonder veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, waaronder warmte-koude opslag in de bodem, daglichtafhankelijke regeling van de verlichting met hoogfrequente verlichtingsarmaturen en betonnen daken. Dit resulteert dan ook in een energielabel A.

Het complex bestaat onder meer uit:
– Een basisschool openbaar onderwijs met 13 groepsruimtes
– Een basisschool bijzonder onderwijs met 22 groepsruimtes
– Zes wissellokalen die flexibel voor beiden scholen inzetbaar zijn
– Voorzieningen kinderopvang en buitenschoolse opvang
– Vier oefen-/gymlokalen
– Sporthal op te delen in 3 zaaldelen met NOC*NSF keurmerk
– Buitenterrein (wegen, parkeren, schoolpleinen) 12.000 m²

De gevel ziet er zeer natuurlijk uit door het gebruik van veel hout. Er is goed gebruik gemaakt van de ruimte en het harmonieuze gebruik van materialen en kleuren levert een geweldig resultaat.
Totaal ca. 7.445 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente Sneek
Architect
Bureau Bos
Plaats
Sneek
Opleverdatum
februari 2009

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Louis Davids Carre-II_104_cut.jpg

Louis Davids Carré, Zandvoort

Louis Davids Carré, Zandvoort

Bij de herontwikkeling van het Louis Davids Carré in het hart van Zandvoort is Pellikaan verantwoordelijk voor grote delen van de ontwikkeling zoals de ondergrondse parkeergarage voor 511 auto’s, 48 appartementen en het brede school complex. Dit brede schoolcomplex huisvest twee basisscholen, een openbare bibliotheek, een sporthal, een kinderdagverblijf, een stadskantoor en een multifunctionele ruimte voor sociale en culturele activiteiten.

De integratie tussen deze verschillende gebouwen met verschillende functies vraagt een gedegen opzet voor de toegankelijkheid, routing, en veiligheid in en rond de gebouwen. In de ontwikkelfase heeft Pellikaan haar jarenlange ervaring als exploitant van diverse gebouwen ingezet om hier de beste oplossingen te vinden. Deze ervaring is ook gebruikt om de gebouwen op lange termijn goed te kunnen blijven gebruiken, bijvoorbeeld door de juiste installatie- en materiaalkeuze.

Voorbeelden hiervan zijn de hypermoderne ventilatie-installatie voor een gezond en fris onderwijsklimaat, LED verlichting in de parkeergarage, warmtewinning met zonnepanelen en Warmte Koude Opslag (WKO) waarbij warmte en koude in de grond worden opgeslagen voor verwarming en verkoeling van het complex.

Opdrachtgever
Gemeente Zandvoort / AM Wonen
Architect
Bureau Bos Baarn / Deltavormgroep Utrecht / Van Rossum RI Beverwijk

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Croydon2B0049P 0200.jpg

Whitgift School Sports Centre Croydon

Whitgift School Sports Centre Croydon

Het nieuwe sportcentrum is één van de mooiste centra voor scholen in de UK waar meer dan 20 sporten op nationaal niveau beoefend kunnen worden. De grote sporthal van 44×28 meter heeft een scheidingswand en is geschikt voor sporten van volleybal tot cricket. Voor bij wedstrijden is er ruimte voor publiek.

Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte werden ook scheidingswanden gebruikt in andere gebieden. De squashwanden zijn verplaatsbaar en het zwembad is geschikt voor wedstrijden en voor lessen. Het 8-baans bad is voorzien van tijdsregistratie en van een beweegbare bodem.

Verdere faciliteiten zijn fitness, klaslokalen, kantoren, keuken, fysiotherapie en multifunctionele ruimtes. Het sportcentrum ligt op het schoolterrein en werd gebouwd terwijl de school normaal in gebruik bleef. Vandalismebestendige materialen werden gebruikt zonder concessies te doen aan het ontwerp en een optimale lesomgeving werd gecreëerd door uitstekende akoestische voorzieningen.

Het oorspronkelijke ontwerp voor dit project was te duur. Pellikaan kon dat ontwerp aanpassen om aan het budget tegemoet te komen en kon toch alle benodigde faciliteiten leveren.

Totaal: 5.525 m² bvo.

Opdrachtgever
Whitgift School
Architect
Hooper Architects
Plaats
Croydon
Opleverdatum
december 2004

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


201011PellikaanVDValk02.jpg

Van der Valk Hotel Brussels Airport Diegem

Van der Valk Hotel Brussels Airport Diegem

Het Van der Valk Hotel Brussel Airport is een zeven verdiepingen tellend gebouw met 200 luxe kamers. Het hotel heeft een eigentijdse moderne sfeer met ruime kamers en is gericht op de zakelijke gebruiker. De afwerking is in het hele hotel van hoog niveau. Het hotel heeft een rustgevende en overvloedige uitstraling en is licht door gebruik van daglicht. Overige faciliteiten zijn het restaurant, bar, lounge en diverse vergader- en conferentiezalen.

De constructie van het indrukwekkende hotel maakt onderdeel uit van een grote ontwikkeling in een druk zakelijk gebied nabij het internationale vliegveld van Brussel. Als onderdeel van deze uitbreiding realiseerde Pellikaan ook 3.500m2 kantoorruimte en twee lagen ondergrondse parkeerruimten.

Opdrachtgever
Hotel Management Services N.V
Architect
Rutten en Rooze
Plaats
Diegem

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Aquabad_0116_bearbeitet_01[1].jpg

AQUApark Oberhausen

AQUApark Oberhausen

Het ontwerp voor het subtropische zwembad AQUApark is geïnspireerd op het uitzicht op een boorinstallatie van een dichtbijzijnde koolmijn. Dit werd het thema voor het interieurontwerp. Een replica van de boorinstallatie is het middelpunt onder de grote glazen koepel. Het mijnbouwverleden is op een stijlvolle en speelse manier verwerkt. Een voorbeeld hiervan is de unieke 100 meter lange blackhole-glijbaan die uitkomt in een realistische mijnomgeving.

Het AQUApark wordt gedomineerd door de glazen koepel (40m diameter) en met de veranderende lichteffecten is het ’s avonds een ultiem gezicht. Het lichtplan draagt bij aan de buitenomgeving. Overdag wordt bij mooi weer de koepel geopend zodat bezoekers het gevoel hebben buiten te zijn en optimaal kunnen genieten van zonnige dagen.

Het tropische deel biedt zwem-, ontspannings-, en recreatiegebieden. Er zijn een vrijetijdszwembad, een lesbad een buitenbad en een kinderbad. De vele glijbanen, waaronder Europa’s langste X-tube, en een groot zonnegebied met terras zorgen het hele jaar door voor vermaak. Deze enorme faciliteit biedt ook een scala aan andere voorzieningen waaronder een bar, bistro en winkels.

Door het efficiënte en duurzame energiesysteem is het zwembad zeer economisch.

Opdrachtgever
OGM Oberhausen
Architect
pos4 architekten
Plaats
Oberhausen

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


VoorhoutTulp1.jpg

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

De sporthal met een afmeting van 48 x 31 meter is opdeelbaar in twee zaaldelen door middel van een scheidingswand. De accommodatie omvat een ruime toestellenberging en is geschikt voor evenementen tot 1.500 personen. Voorzien van een uitschuifbare tribune met 510 zitplaatsen. Grote horeca en ontvangstruimte, zes was- en kleedruimten, twee scheidsrechters-leidersruimten, een EHBO ruimte en diverse bergingen conform normeringen NOC*NSF.

Het jongerencentrum omvat diverse vergaderruimten en een grote zaal die is op te delen in twee delen met afzonderlijke ingang/entree. De zaal voorzien van podium en is ontworpen op 110 dB geluidsbelasting.

Opdrachtgever
Gemeente Teylingen
Architect
Hooper Achitects
Plaats
Voorhout
Opleverdatum
maart 2006

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur