Zwembad De Banakker Etten-Leur

Zwembad De Banakker Etten-Leur

In Etten-Leur is een nieuw zwembad met aparte baden voor wedstrijd- en baantjes zwemmen, instructie en peuters, fun-elementen, een 45 meter lange glijbaan en een duikplank.

Buiten is letterlijk bij binnen betrokken: de transparante buitenwand tussen het binnenbad en de ligweide met waterspeeltuin kan met mooi weer helemaal open.

De exploitant heeft geen omkijken naar de techniek, hij hoeft niet eens in de installatieruimte te komen: zowel de dagelijkse taken als het langdurig onderhoud worden volledig verzorgd. Pellikaan blijft namelijk nog 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, de kwaliteit van het zwembadwater en het energieverbruik (DBME). Daarvoor werken we samen met Hellebrekers Technieken.

Opdrachtgever
Gemeente Etten-Leur
Architect
Hooper Architects

Energie-efficiënte water- en luchtkwaliteit

Geavanceerde techniek zorgt voor een efficiëntere waarborging van de luchtkwaliteit en energiestromen. De waterkwaliteit wordt hoog gehouden door, naast een traditionele zandfilter, een trommelfilter te gebruiken. Dat gebruikt niet alleen veel minder energie, maar zorgt er ook voor dat het water vaker hergebruikt kan worden: minder waterverbruik én minder warmteverlies.

De combinatie van deze technieken met zonnepanelen, warmteterugwinning, warmtepompen en een kwalitatief hoogwaardig gebouw leveren een EPC op van 0.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


2E0B6567.jpg

Hinckley Leisure Centre

Hinckley Leisure Centre

Het PPS contract voor DBO van Hinckley’s nieuwe leisure centrum werd gewonnen door operator Places for People, in partnership met Robert Limbrick Architects en Pellikaan. In een persbericht zei de gemeente: “Bewoners zullen fantastische faciliteiten krijgen (…) en daarnaast een aanzienlijke inkomstenbron waarmee de komende 20 jaar andere services ondersteund kunnen worden. Dit is een duidelijke win-win voor de lokale mensen!”

Naast het 25 meter zwembad met ruimte voor supporters, het lesbad met beweegbare bodem, een splash gebied en sauna en stoombaden, heeft het centrum een aantal voorzieningen voor ‘droge’ sporten. Hieronder vallen een sporthal, een grote fitnessruimte en verschillende dans en spinning studio’s. Ook zijn er een multifunctionele ruimte / vergaderruimte, een café, en kantoorruimten voor de exploitant en voor de gemeente. Buiten is naast de parkeerplaats een gras-speel-ruimte aangelegd. Deze laatste is direct toegankelijk vanuit het aangrenzende park.

Ga naar full screen 

Opdrachtgever
PPS Gemeente Hinckley / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects
Plaats
Hinckley

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Sportaccommodatie De Roodloop Hilvarenbeek

Sportaccommodatie De Roodloop Hilvarenbeek

Pellikaan is de samenwerking aan gegaan met de firma Hellebrekers Technieken voor de realisatie en onderhoud van de nieuwe sportaccommodatie met een sporthal en een zwembad.

In het compacte gebouw is goed rekening gehouden met de behoeften van bezoekers. Zodra je binnenkomt, is een één oogopslag te zien waar je moet zijn. Vanuit de horeca is zowel de sporthal als het zwembad te zien. Bezoekers zullen zich welkom voelen en zin krijgen om te gaan sporten.

Samen met architectenbureau Bos zijn Pellikaan en Hellebrekers erin geslaagd om een mooi ontwerp te realiseren. Het meest bijzondere van het gebouw is dat het duurzaam is, ‘all electric’ en daarmee het eerste gasloze zwembad. Dat betekent dat alle benodigde energie elektrisch is, er wordt geen gas afgenomen. Via zonnepanelen wordt energie opgewekt en tegelijkertijd gaat er zo min mogelijk energie verloren door goede isolatie en het gebruik van LED lampen.

Hellebrekers is naast de realisatie ook 19 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het installatietechnische deel van de accommodatie.

Opdrachtgever
Gemeente Hilvarenbeek
Architect
Architectenbureau Bos

Zwembad-Sporthal zonder gasaansluiting

Met het ontwerp krijgt Hilvarenbeek een perfect geïsoleerde sportaccommodatie, die voldoet aan EPC 0 en daarmee ook voor wat betreft luchtdichtheid op een erg hoog niveau ligt. Het sporthaldak is voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er constructief rekening mee gehouden om ook het dakoppervlak van de zwemzaal hiervoor te kunnen gebruiken.

Onder andere de warmtepompen en warmteterugwinning zijn toegepaste duurzame technieken, net als de enorm hoge RC waarden van dak en gevel, die bijdragen aan een zo laag mogelijk energieverbruik. Het gebouw is zo ontworpen dat geen gasaansluiting nodig is.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Kindcentrum Mechelen

Kindcentrum Mechelen

Een school in Mechelen wordt vervangen door een eigentijds gebouw, gekoppeld aan de recent gerenoveerde gemeenschapsvoorziening. In het nieuwe gebouw komen een fusieschool, bso en peuterspeelzaal. Pellikaan en Heton zijn in samenwerkingsverband 10 jaar lang verantwoordelijk voor onderhoud, exploitatie en energiemanagement (DBMOE).

Huiskamer
Binnen is er een huiskamereffect gecreëerd. Transparantie en verbintenis spelen daarbij een grote rol. De instructieruimten hebben allemaal een glazen wand naar het centrale plein waar werkhoeken, een atelier en een grote leerkeuken te vinden zijn, en ook tussen de ruimten zitten schuifdeuren.

Nauw overleg
In de voorbereiding was de samenwerking tussen Innovo, de gemeente Gulpen Wittem, Heton, Pellikaan en het ontwerpteam bijzonder groot, ook op technisch vlak. Samen vonden we de optimale specificaties en oplossingen door de voor- en nadelen ervan op korte en lange termijn samen af te wegen. Bijvoorbeeld bij de keuze om wel of niet pv panelen te installeren, bij het vaststellen van het benodigde energievolume, en bij de keuze om net niet helemaal full electric te zijn: voor het piekvermogen op heel koude dagen is nog een beetje gas nodig – zodra er betere oplossingen uit de markt komen, is het gebouw er klaar voor om die te implementeren.

Opdrachtgever
Gemeente Gulpen-Wittem / Stichting Innovo
Architect
Povše en Timmermans
Plaats
Mechelen

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Kindcentrum Meerssen

Kindcentrum Meerssen

In Meerssen werken basisscholen, bibliotheek, kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal samen om de kinderen op te laten groeien tot krachtige wereldburgers. Vanaf 2018 doen ze dat in een nieuwe Kindcentrum, gerealiseerd door een consortium met Pellikaan en Heton. Samen met architect Povše en Timmermans zorgen we voor ontwerp, bouw, meerjaren onderhoud en exploitatie van het gebouw. Ook zijn wij de eerste 10 jaar verantwoordelijk voor het energieverbruik.

We gebruiken het bestaande schoolgebouw, dat we verbouwen en verbinden aan nieuwbouw. Kleurgebruik en buiteninrichting maken er een architectonisch geheel van. 7 pleinen zijn in het gebouw als een kralensnoer aan elkaar geregen. Daaraan grenzen individuele ruimten. Zo zijn alle organisaties letterlijk verbonden, en kan iedereen gemakkelijk ruimten zoals speelplein, kookplein en aula gebruiken.

Iedereen heeft ook zijn eigen ingang en buitenruimte: overzichtelijk voor de kinderen, en nuttig om bijvoorbeeld de bibliotheek open te laten zijn wanneer de scholen dat niet zijn.

Opdrachtgever
Gemeente Meerssen / Stichting Innovo
Architect
Povše en Timmermans
Plaats
Meerssen
Opleverdatum
eind 2017

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Lommelartimpspraycut.jpg

Sportcomplex Lommel

Sportcomplex Lommel

Na 45 jaar wordt het zwembad in Lommel vervangen door een nieuw uitgebreid centrum. Pellikaan en Optisport bundelden de krachten voor het maken van een DBFMO aanbieding voor dit project: een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie voor 30 jaar.

In het nieuwe centrum komen een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad, beide met beweegbare bodem. Het vrijetijdsdeel van het bad heeft onder meer een whirlpool, sauna, stoombad en een familieglijbaan. Voor de kleintjes is er een peuter/kleuterbad met splash elementen.

Voor de tennissers komen er vier nieuwe binnenbanen en nieuwe kleedkamers. Ook de gebruikers van de al bestaande atletiekbaan vinden in deze kleedruimten weer mooie nieuwe voorzieningen.

De nieuwe brasserie met buitenterras (met spraypark voor de kinderen) is een ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in het sportpark.

Zo vormt het nieuwe complex het hart van Sportpark de Soeverein.

Opdrachtgever
PPS: Optisport Lommel NV / Gemeente Lommel
Architect
pos4 architekten / A4 Architecten
Plaats
Lommel
Opleverdatum
voorjaar 2018

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


KJC en MFS, Heemskerk

KJC en MFS, Heemskerk

School, revalidatie en sport
KJC:
Kinderen en jongeren met een beperking vinden in dit nieuwe Kinder- en JeugdCentrum een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs waar ook revalidatie, sport en beweging aangeboden worden. En het high-tech Regionale Expertisecentrum biedt ook nog poliklinische behandelingen. Naast gewone schoolfuncties zijn hier dan ook sport- en bewegingsruimten, een hydrotherapiebad en revalidatieruimten.

Iedere functionaliteit heeft een domein met eigen entree, maar komt bij elkaar bij de plaza. In deze grote, hoge ruimte is het restaurant en je hebt er zicht op alle domeinen.

MFS: Een apart deel van het gebouw is de MultiFunctionele Sportaccommodatie (MFS) die overdag zowel door basisschoolleerlingen uit de omgeving als door het KJC gebruikt wordt. De NOC*NSF hal is ook uitstekend geschikt voor het lokale sport- en verenigingsleven.

Ontwerp, bouw, onderhoud: Voor dit Engineer, Build and Maintain contract werken we in ons team eerst het ontwerp van Architectenbureau Marlies Rohmer uit (VO→ DO→TO), waarna de bouw kan beginnen. Na oplevering blijven we 12 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van dit mooie gebouw.

Opdrachtgever
Stichting Heliomare Onderwijs i.s.m. Gemeente Heemskerk
Architect
Architectenbureau Marlies Rohmer
Plaats
Heemskerk

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


MFC Atria, Leusden

MFC Atria, Leusden

In Leusden realiseert Pellikaan een multifunctioneel centrum voor twee basisscholen, een BSO en een gymzaal. Pellikaan is na de Design & Build realisatie ook nog 20 jaar lang verantwoordelijk voor onderhoud en energieverbruik (DBME). Door de lange termijn voorop te stellen en in de aanbesteding met dialoog duidelijk aan te geven wat belangen, doelen en kaders zijn, waren inschrijvingen van zeer hoge kwaliteit mogelijk. De voorbereiding verloopt zeer soepel en het draagvlak is groot doordat de scholen meebeslisten. De aanbieding is beoordeeld op financiën, ontwerp, duurzaamheid en samenwerkingscompetentie.

Overzichtelijke indeling
Bij de centrale ruimte met tribune ligt de speelzaal. Van hieruit bereik je leerpleinen met elk vier lokalen met concentratieruimtes. Aan de rand van het gebouw, ook weer met een directe link naar de centrale ruimte en de speelzaal, ligt de buitenschoolse opvang. De gymzaal is net los van het gebouw gepositioneerd. Dat maakt zelfstandig gebruik door groepen van buiten de school eenvoudiger.

De centrale ruimte, de speelzaal en het kleuterleerplein zijn tot een grote ruimte te maken. Het gebouw is ook op lange termijn flexibel doordat er geen dragende binnenwanden zijn wat ander gebruik mogelijk maakt. Ook dat is duurzaam. Net als de zonnepanelen en het groene dak. Ook voor akoestiek nemen we extra maatregelen om aan de nieuwste aangepaste Frisse Scholen eisen te voldoen.

Opdrachtgever
Stichting Voila
Architect
Bureau Bos Architecten
Plaats
Leusden
Opleverdatum
zomer 2017

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


Pyler_203-HDR.jpg

SO/VSO De Pyler, Heerlen

SO/VSO De Pyler, Heerlen

Voor de grote onderwijsstichting Innovo realiseerde Pellikaan de nieuwe locatie voor SO/VSO De Pyler, een onderwijsinstelling voor orthopedagogisch onderwijs die behoort tot het regionale expertise centrum cluster 4- Zuid Limburg.

In een bestaand casco gebouw kreeg deze school voor speciaal basisonderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs ca 4400m2 bvo aan nieuwe faciliteiten binnen een vastgesteld budget. De school heeft ca 30 groepslokalen en praktijkruimtes voor metaalbewerking, (machinale) houtbewerking en koken. Ook zijn de nodige time-out ruimten, kantoor- en spreekruimten etc. gerealiseerd en werd de gehele buiteninrichting op de schop genomen.

Pellikaan werkt voor dit project samen met Heton Beheer, die schoonmaak, onderhoud en de levering van energie en water op zich zal nemen voor een periode van 10 jaar. Deze diensten ook tegen een vast gesteld budget voor deze 10 jaar. Dit is het tweede project waar Pellikaan en Heton samenwerken: in Vaals is een sporthal gerealiseerd met een vergelijkbaar contract voor de realisatie, onderhoud, energie en financiering.

Opdrachtgever
INNOVO stichting voor Katholiek Onderwijs
Architect
Povse en Timmermans
Plaats
Heerlen
Opleverdatum
zomer 2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


3Z1A3632.jpg

West Bromwich Leisure Centre

West Bromwich Leisure Centre

De grote Engelse exploitant van gemeentelijke sportcentra Places for People Leisure won het DBMO contract voor het nieuwe West Bromwich Leisure Centre. Het centrum biedt een 25 meter bad, lesbad, saunagedeelde, sporthal, fitness, studio’s, een café, en een speciaal kinderspeelgebied.

Als hoofdaannemer was Pellikaan vanaf de aanbestedingsfase betrokken, nauw samenwerkend met de exploitant en de architect Roberts Limbrick Architects om dit design & build sportcentrum te ontwikkelen naar een hoge kwaliteit en haalbaarheid.

Lokale betrokkenheid was belangrijk voor dit project, en werd gestimuleerd door het enthousiasme en de support van Gemeente Sandwell. Zo profiteren studenten van “Future Skills Sandwell” van het centrum via stages en werkgelegenheid. Dit begon al tijdens de bouw waarbij studenten betrokken waren. Samenwerking met de gemeentelijke organisatie”Think Local” optimaliseerde lokale betrokkenheid verder: 70% van de werkzaamheden werd lokaal uitbesteed.

Lees ook het bericht “Het verschil maken in West Bromwich” met gemeente: “Mix stelt toekomst centrum veilig”, Sport England: Sport England: “Praktisch voorbeeld andere gemeenten”, exploitant: “hoogwaardige en kostenefficiënte sportvoorziening”.

Klik hier voor een full-screen weergave.

Opdrachtgever
PPS: Places for People Leisure / Gemeente Sandwell
Architect
Roberts Limbrick Architects
Plaats
West Bromwich
Opleverdatum
mei 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur