Andover Leisure Centre

Andover Leisure Centre

Places Leisure heeft het 30-jarige DBMO leisure contract voor de Engelse gemeente Test Valley gewonnen. Om de recreatieve voorzieningen te verbeteren werd Andover Leisure Centre gerealiseerd door Pellikaan in samenwerking met Roberts Limbrick Architects.

Het nieuwe centrum heeft een fitnessruimte, een sporthal, squashbanen, een virtual spinning studio en andere studio’s. In het zwembaddeel vinden bezoekers een 25 meter bad, een lesbad met beweegbare bodem, en een kinderspettergebied. Ook zijn een kinderspeelgebied en een Clip and Climb™ gebied gerealiseerd.

De gemeente wilde graag het bestaande sportaanbod behouden tijdens de bouw van het nieuwe centrum. Daarom is het project gefaseerd uitgevoerd: na gedeeltelijke sloop vond de nieuwbouw plaats, gevolg door de sloop van de rest van het gebouw en de resterende buitenaanleg.

Als exploitant van Club Pellikaan hebben we een uniek inzicht in de operationele gevolgen van verbouwingen en uitbreidingen. We richten ons daarbij op het minimaliseren van verstoring van de exploitatie.  Dat is goed voor de resultaten en lidmaatschapscijfers, omdat gebruikers hun trainingsprogramma bij hun eigen club kunnen voorzetten.

Opdrachtgever
PPS: Gemeente Test Valley / Places Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects

Considerate Contractor Award

Project Andover won de Bronze Award van het Considerate Constructors Scheme. Het CCS evalueert bouwplaatsen op de punten uitstraling, omgeving, gemeenschap, milieu, veiligheid en personeel.

Het krijgen van deze award was een mooie blijk van waardering voor het harde werk van ons toegewijde team, dat op al deze gebieden hoog scoorde.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Gert-Jan Peeters
Director


Zwembad De Banakker Etten-Leur

Zwembad De Banakker Etten-Leur

In Etten-Leur is een nieuw zwembad met aparte baden voor wedstrijd- en baantjes zwemmen, instructie en peuters, fun-elementen, een 45 meter lange glijbaan en een duikplank.

Buiten is letterlijk bij binnen betrokken: de transparante buitenwand tussen het binnenbad en de ligweide met waterspeeltuin kan met mooi weer helemaal open.

De exploitant heeft geen omkijken naar de techniek, hij hoeft niet eens in de installatieruimte te komen: zowel de dagelijkse taken als het langdurig onderhoud worden volledig verzorgd. Pellikaan blijft namelijk nog 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, de kwaliteit van het zwembadwater en het energieverbruik (DBME). Daarvoor werken we samen met Hellebrekers Technieken.

Opdrachtgever
Gemeente Etten-Leur
Architect
Hooper Architects

Energie-efficiënte water- en luchtkwaliteit

Geavanceerde techniek zorgt voor een efficiëntere waarborging van de luchtkwaliteit en energiestromen. De waterkwaliteit wordt hoog gehouden door, naast een traditionele zandfilter, een trommelfilter te gebruiken. Dat gebruikt niet alleen veel minder energie, maar zorgt er ook voor dat het water vaker hergebruikt kan worden: minder waterverbruik én minder warmteverlies.

De combinatie van deze technieken met zonnepanelen, warmteterugwinning, warmtepompen en een kwalitatief hoogwaardig gebouw leveren een EPC op van 0.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


2E0B6567.jpg

Hinckley Leisure Centre

Hinckley Leisure Centre

Het PPS contract voor DBO van Hinckley’s nieuwe leisure centrum werd gewonnen door operator Places for People, in partnership met Robert Limbrick Architects en Pellikaan. In een persbericht zei de gemeente: “Bewoners zullen fantastische faciliteiten krijgen (…) en daarnaast een aanzienlijke inkomstenbron waarmee de komende 20 jaar andere services ondersteund kunnen worden. Dit is een duidelijke win-win voor de lokale mensen!”

Naast het 25 meter zwembad met ruimte voor supporters, het lesbad met beweegbare bodem, een splash gebied en sauna en stoombaden, heeft het centrum een aantal voorzieningen voor ‘droge’ sporten. Hieronder vallen een sporthal, een grote fitnessruimte en verschillende dans en spinning studio’s. Ook zijn er een multifunctionele ruimte / vergaderruimte, een café, en kantoorruimten voor de exploitant en voor de gemeente. Buiten is naast de parkeerplaats een gras-speel-ruimte aangelegd. Deze laatste is direct toegankelijk vanuit het aangrenzende park.

Ga naar full screen 

Opdrachtgever
PPS Gemeente Hinckley / Places for People Leisure
Architect
Roberts Limbrick Architects
Plaats
Hinckley

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Lommelartimpspraycut.jpg

Sportcomplex Lommel

Sportcomplex Lommel

Na 45 jaar wordt het zwembad in Lommel vervangen door een nieuw uitgebreid centrum. Pellikaan en Optisport bundelden de krachten voor het maken van een DBFMO aanbieding voor dit project: een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie voor 30 jaar.

In het nieuwe centrum komen een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad, beide met beweegbare bodem. Het vrijetijdsdeel van het bad heeft onder meer een whirlpool, sauna, stoombad en een familieglijbaan. Voor de kleintjes is er een peuter/kleuterbad met splash elementen.

Voor de tennissers komen er vier nieuwe binnenbanen en nieuwe kleedkamers. Ook de gebruikers van de al bestaande atletiekbaan vinden in deze kleedruimten weer mooie nieuwe voorzieningen.

De nieuwe brasserie met buitenterras (met spraypark voor de kinderen) is een ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in het sportpark.

Zo vormt het nieuwe complex het hart van Sportpark de Soeverein.

Opdrachtgever
PPS: Optisport Lommel NV / Gemeente Lommel
Architect
pos4 architekten / A4 Architecten
Plaats
Lommel
Opleverdatum
voorjaar 2018

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


MFC Atria, Leusden

MFC Atria, Leusden

In Leusden realiseert Pellikaan een multifunctioneel centrum voor twee basisscholen, een BSO en een gymzaal. Pellikaan is na de Design & Build realisatie ook nog 20 jaar lang verantwoordelijk voor onderhoud en energieverbruik (DBME). Door de lange termijn voorop te stellen en in de aanbesteding met dialoog duidelijk aan te geven wat belangen, doelen en kaders zijn, waren inschrijvingen van zeer hoge kwaliteit mogelijk. De voorbereiding verloopt zeer soepel en het draagvlak is groot doordat de scholen meebeslisten. De aanbieding is beoordeeld op financiën, ontwerp, duurzaamheid en samenwerkingscompetentie.

Overzichtelijke indeling
Bij de centrale ruimte met tribune ligt de speelzaal. Van hieruit bereik je leerpleinen met elk vier lokalen met concentratieruimtes. Aan de rand van het gebouw, ook weer met een directe link naar de centrale ruimte en de speelzaal, ligt de buitenschoolse opvang. De gymzaal is net los van het gebouw gepositioneerd. Dat maakt zelfstandig gebruik door groepen van buiten de school eenvoudiger.

De centrale ruimte, de speelzaal en het kleuterleerplein zijn tot een grote ruimte te maken. Het gebouw is ook op lange termijn flexibel doordat er geen dragende binnenwanden zijn wat ander gebruik mogelijk maakt. Ook dat is duurzaam. Net als de zonnepanelen en het groene dak. Ook voor akoestiek nemen we extra maatregelen om aan de nieuwste aangepaste Frisse Scholen eisen te voldoen.

Opdrachtgever
Stichting Voila
Architect
Bureau Bos Architecten
Plaats
Leusden
Opleverdatum
zomer 2017

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Hein Arntz
Sr. commercieel manager


3Z1A3632.jpg

West Bromwich Leisure Centre

West Bromwich Leisure Centre

De grote Engelse exploitant van gemeentelijke sportcentra Places for People Leisure won het DBMO contract voor het nieuwe West Bromwich Leisure Centre. Het centrum biedt een 25 meter bad, lesbad, saunagedeelde, sporthal, fitness, studio’s, een café, en een speciaal kinderspeelgebied.

Als hoofdaannemer was Pellikaan vanaf de aanbestedingsfase betrokken, nauw samenwerkend met de exploitant en de architect Roberts Limbrick Architects om dit design & build sportcentrum te ontwikkelen naar een hoge kwaliteit en haalbaarheid.

Lokale betrokkenheid was belangrijk voor dit project, en werd gestimuleerd door het enthousiasme en de support van Gemeente Sandwell. Zo profiteren studenten van “Future Skills Sandwell” van het centrum via stages en werkgelegenheid. Dit begon al tijdens de bouw waarbij studenten betrokken waren. Samenwerking met de gemeentelijke organisatie”Think Local” optimaliseerde lokale betrokkenheid verder: 70% van de werkzaamheden werd lokaal uitbesteed.

Lees ook het bericht “Het verschil maken in West Bromwich” met gemeente: “Mix stelt toekomst centrum veilig”, Sport England: Sport England: “Praktisch voorbeeld andere gemeenten”, exploitant: “hoogwaardige en kostenefficiënte sportvoorziening”.

Klik hier voor een full-screen weergave.

Opdrachtgever
PPS: Places for People Leisure / Gemeente Sandwell
Architect
Roberts Limbrick Architects
Plaats
West Bromwich
Opleverdatum
mei 2014

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur