KJC en MFS, Heemskerk

KJC en MFS, Heemskerk

School, revalidatie en sport
KJC:
Kinderen en jongeren met een beperking vinden in dit nieuwe Kinder- en JeugdCentrum een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs waar ook revalidatie, sport en beweging aangeboden worden. En het high-tech Regionale Expertisecentrum biedt ook nog poliklinische behandelingen. Naast gewone schoolfuncties zijn hier dan ook sport- en bewegingsruimten, een hydrotherapiebad en revalidatieruimten.

Iedere functionaliteit heeft een domein met eigen entree, maar komt bij elkaar bij de plaza. In deze grote, hoge ruimte is het restaurant en je hebt er zicht op alle domeinen.

MFS: Een apart deel van het gebouw is de MultiFunctionele Sportaccommodatie (MFS) die overdag zowel door basisschoolleerlingen uit de omgeving als door het KJC gebruikt wordt. De NOC*NSF hal is ook uitstekend geschikt voor het lokale sport- en verenigingsleven.

Ontwerp, bouw, onderhoud: Voor dit Engineer, Build and Maintain contract werken we in ons team eerst het ontwerp van Architectenbureau Marlies Rohmer uit (VO→ DO→TO), waarna de bouw kan beginnen. Na oplevering blijven we 12 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van dit mooie gebouw.

Opdrachtgever
Stichting Heliomare Onderwijs i.s.m. Gemeente Heemskerk
Architect
Architectenbureau Marlies Rohmer
Plaats
Heemskerk

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


IMG_6190.jpg

Vital Resort Oversum Winterberg

Vital Resort Oversum Winterberg

In het kuuroord Winterberg bouwde Pellikaan een uniek multifunctioneel resort. Het Oversum – Vital Resort biedt faciliteiten voor sport, ontspanning, gezondheid, toerisme en het zakenleven. Dit project werd in een PPS-project met Gemeente Winterberg en investeerder sab verwezenlijkt.

Het bijzondere complex bestaat uit een zwembad met diverse binnen- en buitenbaden, een fitness club, een sauna met saunatuin, een wellness en gezondheidsdeel met fysiotherapie en artsenpraktijk, toeristeninformatie, gemeentezalen, viersterrenhotel met 80 kamers en suites, conferentieruimte en horeca.

De opvallende architectuur van dit complex wordt gedomineerd door een elegante houtconstructie in de vorm van een dennenappel. Daarin is op zeven verdiepingen het hotel gehuisvest. Alle andere gebouwen zijn op twee niveaus aangelegd en zijn harmonieus in het kuurparklandschap ingebed.

Opdrachtgever
PPS sab AG / Gemeente Winterberg
Architect
FormA Architekten
Plaats
Winterberg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Louis Davids Carre-II_104_cut.jpg

Louis Davids Carré, Zandvoort

Louis Davids Carré, Zandvoort

Bij de herontwikkeling van het Louis Davids Carré in het hart van Zandvoort is Pellikaan verantwoordelijk voor grote delen van de ontwikkeling zoals de ondergrondse parkeergarage voor 511 auto’s, 48 appartementen en het brede school complex. Dit brede schoolcomplex huisvest twee basisscholen, een openbare bibliotheek, een sporthal, een kinderdagverblijf, een stadskantoor en een multifunctionele ruimte voor sociale en culturele activiteiten.

De integratie tussen deze verschillende gebouwen met verschillende functies vraagt een gedegen opzet voor de toegankelijkheid, routing, en veiligheid in en rond de gebouwen. In de ontwikkelfase heeft Pellikaan haar jarenlange ervaring als exploitant van diverse gebouwen ingezet om hier de beste oplossingen te vinden. Deze ervaring is ook gebruikt om de gebouwen op lange termijn goed te kunnen blijven gebruiken, bijvoorbeeld door de juiste installatie- en materiaalkeuze.

Voorbeelden hiervan zijn de hypermoderne ventilatie-installatie voor een gezond en fris onderwijsklimaat, LED verlichting in de parkeergarage, warmtewinning met zonnepanelen en Warmte Koude Opslag (WKO) waarbij warmte en koude in de grond worden opgeslagen voor verwarming en verkoeling van het complex.

Opdrachtgever
Gemeente Zandvoort / AM Wonen
Architect
Bureau Bos Baarn / Deltavormgroep Utrecht / Van Rossum RI Beverwijk
Plaats
Zandvoort
Opleverdatum
2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


dussbilk1.jpg

Wijkcentrum Bilk, Düsseldorf

Wijkcentrum Bilk, Düsseldorf

Op de locatie van het voormalige Bilk treinstation in Düsseldorf heeft Pellikaan een aantrekkelijk wijkcentrum gerealiseerd. Het drie verdiepingen tellende gebouw vervult diverse openbare functies. De Düsseldorfse deelgemeente Bilk heeft er loketten en kantoren. De gemeenschap kan gebruik maken van de stadsbibliotheek, het lezerscafé en de evenementenzaal.

Het zwembad heeft 25m baden en lesbaden met beweegbare bodems en een duikplatform. Het valt op door de strakke lijnen, eenvoudige elegantie en heldere materialen. De waterkwaliteit wordt gegarandeerd door chloorelectrolyse en het bad gebruikt energiebesparende materialen en technieken die de exploitatiekosten significant drukken.

Dit is een modern complex met interessante gevelbekleding, gebruik van niveauverschillen, lichte ruimtes, glazen gevels en vriendelijke binnenhuisarchitectuur. Overdag wordt optimaal gebruik gemakt van daglicht. Licht schijnt in het zwembad door het rechthoekige glazen dak, de zogenaamde lantaarn. ’s Avonds is het centrum zeer indrukwekkend. Het licht schijnt naar buiten en creëert een kunststuk waarin glas en licht hoofdrollen spelen.

Opdrachtgever
Gemeente Düsseldorf
Architect
Allmann, Sattler & Wappner München
Plaats
Düsseldorf
Opleverdatum
september 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


VoorhoutTulp1.jpg

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

De sporthal met een afmeting van 48 x 31 meter is opdeelbaar in twee zaaldelen door middel van een scheidingswand. De accommodatie omvat een ruime toestellenberging en is geschikt voor evenementen tot 1.500 personen. Voorzien van een uitschuifbare tribune met 510 zitplaatsen. Grote horeca en ontvangstruimte, zes was- en kleedruimten, twee scheidsrechters-leidersruimten, een EHBO ruimte en diverse bergingen conform normeringen NOC*NSF.

Het jongerencentrum omvat diverse vergaderruimten en een grote zaal die is op te delen in twee delen met afzonderlijke ingang/entree. De zaal voorzien van podium en is ontworpen op 110 dB geluidsbelasting.

Opdrachtgever
Gemeente Teylingen
Architect
Hooper Achitects
Plaats
Voorhout
Opleverdatum
maart 2006

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur