Park Vossenberg, Kaatsheuvel

Park Vossenberg Kaatsheuvel

Park Vossenberg in Kaatsheuvel biedt bewoners een veilige en vertrouwde plek om te wonen waar zorg en hulp aanwezig is.

Er komen 89 zorgappartementen voor bewoners met lichte tot zware zorgbehoefte, 4 woningen voor kort verblijf, algemene ruimten voor recreatie en zorgverlening.

Het gebouw bestaat uit 3 bouwdelen met tweekamerappartementen waar de groeiende zorgvraag geboden kan worden. Alle appartementen zijn rolstoel en brancard vriendelijk. In samenwerking met de verschillende projectpartners wordt een vernieuwend duurzaamheidsconcept ontwikkeld. Het concept gaat uit van een all-electricbouwplan voorzien van een zonnepark voor eigen opwek, biodynamische LED-verlichting, warmte-koudeopslag en warmteterugwinning.

Gelijktijdig met de bouw van de eerste fase wordt het groene en levendige park aangelegd met een grote weide, visvijver, moestuinen, boomgaard, dierenweide en natuurspeeltuin. In het hart van het park ligt de gerenoveerde kapel. De realisatie van 1e fase is in samenwerking met Van Delft Installatieprojecten.

Opdrachtgever
Stichting Maasduinen
Architect
Bierman Henket
Plaats
Kaatsheuvel

Het complex

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


tienen1.jpg

Huis in de Stad, Tienen

Huis in de Stad, Tienen

Het project “Huis in de Stad” in Tienen biedt een nieuwe woonomgeving en ontmoetingsplaats voor 40 volwassenen met een verstandelijke beperking op een terrein met bestaande gebouwen.

De nieuwe ingang verbindt het bestaande hoofdgebouw met de nieuwbouw. Op deze centrale plaats vindt je meteen een restaurant, dat samen te voegen is met het restaurant in het bestaande deel om een grote ruimte te creëren voor activiteiten.

De vier leefgroepen in de nieuwbouw hebben elk eigen voorzieningen zoals een zitkamer, keuken en eethoek. Alle bewoners hebben een kamer met eigen kitchenette en badkamer.

Ook zijn een dokterspraktijk, een fysioruimte en een fitnessruimte gerealiseerd.

Opdrachtgever
Huis in de stad VZW
Architect
Studiebureau Rimanque
Plaats
Tienen
Opleverdatum
maart 2015

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


KJC en MFS, Heemskerk

KJC en MFS, Heemskerk

School, revalidatie en sport
KJC:
Kinderen en jongeren met een beperking vinden in dit nieuwe Kinder- en JeugdCentrum een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs waar ook revalidatie, sport en beweging aangeboden worden. En het high-tech Regionale Expertisecentrum biedt ook nog poliklinische behandelingen. Naast gewone schoolfuncties zijn hier dan ook sport- en bewegingsruimten, een hydrotherapiebad en revalidatieruimten.

Iedere functionaliteit heeft een domein met eigen entree, maar komt bij elkaar bij de plaza. In deze grote, hoge ruimte is het restaurant en je hebt er zicht op alle domeinen.

MFS: Een apart deel van het gebouw is de MultiFunctionele Sportaccommodatie (MFS) die overdag zowel door basisschoolleerlingen uit de omgeving als door het KJC gebruikt wordt. De NOC*NSF hal is ook uitstekend geschikt voor het lokale sport- en verenigingsleven.

Ontwerp, bouw, onderhoud: Voor dit Engineer, Build and Maintain contract werken we in ons team eerst het ontwerp van Architectenbureau Marlies Rohmer uit (VO→ DO→TO), waarna de bouw kan beginnen. Na oplevering blijven we 12 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van dit mooie gebouw.

Opdrachtgever
Stichting Heliomare Onderwijs i.s.m. Gemeente Heemskerk
Architect
Architectenbureau Marlies Rohmer
Plaats
Heemskerk

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


IMG_6190.jpg

Vital Resort Oversum Winterberg

Vital Resort Oversum Winterberg

In het kuuroord Winterberg bouwde Pellikaan een uniek multifunctioneel resort. Het Oversum – Vital Resort biedt faciliteiten voor sport, ontspanning, gezondheid, toerisme en het zakenleven. Dit project werd in een PPS-project met Gemeente Winterberg en investeerder sab verwezenlijkt.

Het bijzondere complex bestaat uit een zwembad met diverse binnen- en buitenbaden, een fitness club, een sauna met saunatuin, een wellness en gezondheidsdeel met fysiotherapie en artsenpraktijk, toeristeninformatie, gemeentezalen, viersterrenhotel met 80 kamers en suites, conferentieruimte en horeca.

De opvallende architectuur van dit complex wordt gedomineerd door een elegante houtconstructie in de vorm van een dennenappel. Daarin is op zeven verdiepingen het hotel gehuisvest. Alle andere gebouwen zijn op twee niveaus aangelegd en zijn harmonieus in het kuurparklandschap ingebed.

Opdrachtgever
PPS sab AG / Gemeente Winterberg
Architect
FormA Architekten
Plaats
Winterberg

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


la placeMaarsbergen_76.jpg

Restaurant La Place, Maarsbergen

Restaurant La Place, Maarsbergen

Nieuwbouw restaurant La Place langs de A12. De nieuwbouw is aangebouwd aan het naastgelegen Rijksmonument dat is gerenoveerd.
879 m² BVO.

Opdrachtgever
Amrâth Hotels
Architect
Houdijk Architecten
Plaats
Maarsbergen
Opleverdatum
15 oktober 2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


IMG0222.JPG

Sea Life Centres

Sea Life Centres

Pellikaan bouwde het eerste Sea Life aquarium in Konstanz, Duitsland in 1998. Later volgden centra in Hannover en Speyer. Bezoekers kunnen de fascinerende onderwaterwereld van lokale en exotische wateren onderzoeken in de grote zoet- en zoutwater aqaria. De verschillende habitats zijn tot in detail natuurgetrouw nagemaakt in watertanks van zeer hoge kwaliteit. In ieder centrum zijn zo’n 5000 dieren van meer dan 100 soorten te zien. Een spectaculaire highlight is een 8 meter lange glazen tunnel door een 5 meter diepe tank, waar je pijlstaartroggen en haaien van dichtbij kunt bekijken.

Voor het ontwerp van elk Sea Life Centre wordt bijzondere aandacht geschonken aan de keuze van milieuvriendelijke materialen en systemen. De harmonieus geïntegreerde watertanks zijn zo ontworpen dat de dieren zich voelen als in hun natuurlijke omgeving.

Opdrachtgever
Merlin Entertainments Group
Plaats
Diverse locaties in Duitsland

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Bowling alley.JPG

Sporthal De Mencke met jongerencentrum, Uithuizen

Sporthal De Mencke met jongerencentrum, Uithuizen

Ter vervanging van de in 1964 door Pellikaan gebouwde sporthal is een nieuw multifunctioneel centrum geopend. Het sportgedeelte bestaat uit een sporthal van 48 x 30 x 7 meter en een sportzaal van 28 x 28 x 7 meter onder keurmerk van NOC*NSF. Deze ruimtes zijn door akoestische scheidingswanden opdeelbaar en er is plaats voor een publiek van 250 personen. Het sportcentrum wordt gebruikt door sportverenigingen uit de gemeente Eemshaven en door het Hogeland College dat op het aanliggende terrein is gevestigd.

In het multifunctionele centrum is ook een ontmoetingsruimte met horeca en bowlingbanen te vinden, en een jongerencentrum met zaal/disco en recreatieruimte. Duurzame aspecten zijn belangrijk in dit project, er is ondermeer een warmtepompsysteem in combinatie met vloerverwarming geïnstalleerd. Totaal ca. 4.900 m2 BVO.

Opdrachtgever
Gemeente Eemsmond
Architect
Strategie Architecten
Plaats
Uithuizen
Opleverdatum
oktober 2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


Villa Flora, Venlo

Villa Flora, Venlo

Voor de Floriade 2012, een mondiale tuinbouwtentoonstelling die in het Venlo GreenPark wordt gehouden, is Villa Flora gerealiseerd in opdracht van de Regio Venlo. In de combinatie van expositiehal en kantoorruimte vinden na de Floriade verschillende innovatieve bedrijven onder meer in de agrobusiness een onderdak. Pellikaan is via een Europese aanbesteding geselecteerd om dit project volgens Construct en Build opdracht te bouwen.

Het markante gebouw is uiterst duurzaam, ontworpen volgens het cradle-tocradleprincipe. Het duurzame, aangename gebouw vol groen in een heerlijk groene omgeving is een aanwinst voor de toekomst van de Regio Venlo, de tweede Greenport van Nederland.

Voetafdruk

De energiebehoefte van Villa Flora is tot een minimum beperkt door een ingenieus verlichtingsregelsysteem, gebruik van zeer energiezuinige verlichting, warmte-koudeopslag en hoge isolatiewaarden van glas- en dakmaterialen. Daarnaast wordt optimaal gebruik gemaakt van hernieuwbare energie (zonne-energie, aardwarmte, biovergisting) om ook tijdens gebruik een zo klein mogelijke voetafdruk achter te laten.

Bekijk filmpje over opening op Youtube.
Lees meer

Opdrachtgever
Regio Venlo
Architect
Jón Kristinsson
Plaats
Venlo

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Roy Pellikaan
Directeur


bredeschool brielle_07.jpg

Brede school Zuurland, Brielle

Brede school Zuurland, Brielle

Voor de opzet van de brede school is bewust gekozen voor een opbouw uit meerdere paviljoenen en niet voor één totaalcomplex. In drie paviljoenen worden verschillende basisscholen gehuisvest. Het vierde paviljoen is bedoeld als multifunctionele accommodatie, waar naast onderwijs ook toneelbijeenkomsten kunnen worden gegeven en overige activiteiten kunnen worden georganiseerd. Het complex omvat in totaal 34 leslokalen.

Totaal 4.770 m² bvo.

Opdrachtgever
Gemeente Brielle
Architect
Room 4 Architecture
Plaats
Brielle
Opleverdatum
juli 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


Louis Davids Carre-II_104_cut.jpg

Louis Davids Carré, Zandvoort

Louis Davids Carré, Zandvoort

Bij de herontwikkeling van het Louis Davids Carré in het hart van Zandvoort is Pellikaan verantwoordelijk voor grote delen van de ontwikkeling zoals de ondergrondse parkeergarage voor 511 auto’s, 48 appartementen en het brede school complex. Dit brede schoolcomplex huisvest twee basisscholen, een openbare bibliotheek, een sporthal, een kinderdagverblijf, een stadskantoor en een multifunctionele ruimte voor sociale en culturele activiteiten.

De integratie tussen deze verschillende gebouwen met verschillende functies vraagt een gedegen opzet voor de toegankelijkheid, routing, en veiligheid in en rond de gebouwen. In de ontwikkelfase heeft Pellikaan haar jarenlange ervaring als exploitant van diverse gebouwen ingezet om hier de beste oplossingen te vinden. Deze ervaring is ook gebruikt om de gebouwen op lange termijn goed te kunnen blijven gebruiken, bijvoorbeeld door de juiste installatie- en materiaalkeuze.

Voorbeelden hiervan zijn de hypermoderne ventilatie-installatie voor een gezond en fris onderwijsklimaat, LED verlichting in de parkeergarage, warmtewinning met zonnepanelen en Warmte Koude Opslag (WKO) waarbij warmte en koude in de grond worden opgeslagen voor verwarming en verkoeling van het complex.

Opdrachtgever
Gemeente Zandvoort / AM Wonen
Architect
Bureau Bos Baarn / Deltavormgroep Utrecht / Van Rossum RI Beverwijk
Plaats
Zandvoort
Opleverdatum
2010

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


dussbilk1.jpg

Wijkcentrum Bilk, Düsseldorf

Wijkcentrum Bilk, Düsseldorf

Op de locatie van het voormalige Bilk treinstation in Düsseldorf heeft Pellikaan een aantrekkelijk wijkcentrum gerealiseerd. Het drie verdiepingen tellende gebouw vervult diverse openbare functies. De Düsseldorfse deelgemeente Bilk heeft er loketten en kantoren. De gemeenschap kan gebruik maken van de stadsbibliotheek, het lezerscafé en de evenementenzaal.

Het zwembad heeft 25m baden en lesbaden met beweegbare bodems en een duikplatform. Het valt op door de strakke lijnen, eenvoudige elegantie en heldere materialen. De waterkwaliteit wordt gegarandeerd door chloorelectrolyse en het bad gebruikt energiebesparende materialen en technieken die de exploitatiekosten significant drukken.

Dit is een modern complex met interessante gevelbekleding, gebruik van niveauverschillen, lichte ruimtes, glazen gevels en vriendelijke binnenhuisarchitectuur. Overdag wordt optimaal gebruik gemakt van daglicht. Licht schijnt in het zwembad door het rechthoekige glazen dak, de zogenaamde lantaarn. ’s Avonds is het centrum zeer indrukwekkend. Het licht schijnt naar buiten en creëert een kunststuk waarin glas en licht hoofdrollen spelen.

Opdrachtgever
Gemeente Düsseldorf
Architect
Allmann, Sattler & Wappner München
Plaats
Düsseldorf
Opleverdatum
september 2008

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur


VoorhoutTulp1.jpg

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

Sporthal De Tulp en Jongerencentrum @Hok, Voorhout

De sporthal met een afmeting van 48 x 31 meter is opdeelbaar in twee zaaldelen door middel van een scheidingswand. De accommodatie omvat een ruime toestellenberging en is geschikt voor evenementen tot 1.500 personen. Voorzien van een uitschuifbare tribune met 510 zitplaatsen. Grote horeca en ontvangstruimte, zes was- en kleedruimten, twee scheidsrechters-leidersruimten, een EHBO ruimte en diverse bergingen conform normeringen NOC*NSF.

Het jongerencentrum omvat diverse vergaderruimten en een grote zaal die is op te delen in twee delen met afzonderlijke ingang/entree. De zaal voorzien van podium en is ontworpen op 110 dB geluidsbelasting.

Opdrachtgever
Gemeente Teylingen
Architect
Hooper Achitects
Plaats
Voorhout
Opleverdatum
maart 2006

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur