Sportaccommodatie De Roodloop Hilvarenbeek

Pellikaan gaat de samenwerking aan met de firma Hellebrekers Technieken voor de realisatie van de nieuwe sportaccommodatie met een sporthal en een zwembad. In het compacte gebouw is goed rekening gehouden met de behoeften van bezoekers. Zodra je binnenkomt, is een één oogopslag te zien waar je moet zijn. Vanuit de horeca is zowel de sporthal als het zwembad te zien. Bezoekers zullen zich welkom voelen en zin krijgen om te gaan sporten.

Samen met architectenbureau Bos zijn Pellikaan en Hellebrekers erin geslaagd om een mooi ontwerp te realiseren. Dit ontwerp sluit volledig aan bij het duurzaamheidsbeleid van Hilvarenbeek. Met het ontwerp krijgt Hilvarenbeek een perfect geïsoleerde sportaccommodatie, welke voldoet aan EPC 0 en daarmee ook voor wat betreft luchtdichtheid op een erg hoog niveau ligt. Het sporthaldak is voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er constructief rekening mee gehouden om ook het oppervlak van de zwemzaal hiervoor te kunnen gebruiken. Onder andere de warmtepompen en warmteterugwinning zijn toegepaste duurzaamheidopties evenals een de enorm hoge RC waarden van zowel dak als gevel welke bijdragen in een gebouw met een zo laag mogelijk energieverbruik.

Hellebrekers is naast de realisatie ook 19 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van het installatietechnische deel van de accommodatie.

 

Opdrachtgever
Gemeente Hilvarenbeek

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel naar 013 465 76 00.

Stel een vraag
Jack Hazen
Commercieel directeur